lunes, 29 de julio de 2019

Das Park Hotel: una experiència diferent

 

Hi ha hotels de tots els colors, estrelles, ubicacions… Però per a hotel extrany, curiós, inimaginable, sorprenent i divertit, el Das Park Hotel, situat a Ottensheim (Àustria). Es tracta d’un allotjament situat a l’interior d’unes grans canyeries de formigó. Sí, sí, no diem cap bogeria.

Aquesta construcció és idea de l’artista Andreas Strauss. El seu objectiu és donar facilitats a aquells viatgers que tenen poc pressupost perquè en realitat el preu d’aquest hotel tan singular el marca el propi hoste. Es tracta del “pagui el que vulgui”, com si d’una espècia d’almoina es tractés. No està fet per a que la gent marxi sense pagar, però sí per a que ningú tingui problemes d’allotjament. Els diners s’inverteixen en el propi projecte.

Hi ha un total de tres cilindres. El preu que Andreas Straus va haver de pagar per ells és de 5.000 euros. A això cal afegir el mobiliari que hi ha a cacascun, que és senzill però bàsic. Amb els diners que van pagant els hostes va cobrint la despesa.

Aquests grans tubs estan situats a la vora del Danubi, an una zona de camping municipal. Aquest detall és important ja que els clients han d’utilitzar els seveis de la zona. La seguretat és total en tots els sentits. Cada client té un codi de seguretat per a entrara la seva habitació de ciment vàlid des de les 15 hores del dia d’arribada fins a les 12 hores del dia de sortida. A més, cada canyeria pesa 9,5 tones, la qual cosa significa que per molt que la vulguin moure o intentar destuir serà completament impossible.

L’hotel està obert de maig a octubre, que és quan va millor temps. Ara, la idea es vol exportar a Eslovènia. Coneix més entrant a la seva pàgina web, no t’ho pots perdre.

Fotos: Dietmar Tollerian / www.dasparkhotel.net