lunes, 29 de julio de 2019

Marrakech, un lloc de bon menjar

Marrakech. Només pronunciar-lo ja sona a exòtic. T’endinses en ella i saps que res tornarà a ser igual. Cada escena que visquis aquí es gravarà entre els millors fulls d’aquest quadern d’apunts imaginari de tot viatjer. Qui sinó Marrakech pot presumir de ser una de les capitals més prestigioses de l’antic imperi marroquí?

Viatjar a Marrakech és sinònim d’endinsar-se en un món de carrers màgics, d’impressionants mercats, impregnat de la música més captivadora. Un món de personatges trets d’una novel·la: artistes, encantadors de serps, músics, mal·labaristes… I, enmid ‘aquest marc d’aventura i misteri, un món d’intensos calors, olors i sabors inovlidables: la gastronomia de Marrakech. Vols tastar-la?

És impersonable traslladar-se a Marrakech i no dedicar un temps important assegut a taula i gaudint dels menjars elaborats a base d’espècies i altres sabors intensos. La varietat de plats i ingrediants és molt àmplia i, el més important, assequible per a totes les butxaques.

El rei indiscutible és el cous cous, conegut internacionalment. Aquí, tanmateix, el provaràs en tot el seu esplendor. Res a veure amb les versions que podem trobar a Catalunya. Es tracta d’un plat elaborat amb pasta de sèmola i farina de blat de moro, presentada en un bol de fang en el fons del qual hi ha les verdures condimentades amb espècies. El més demanat: el cous-cous Saykout.

Però hi ha moltes més opcions disponibles com el Djaja Mahamara, una carn de pollastre estofada amb ametlles, sèmola i prunes o les delicioses mandonguilles de carn picada Kafta. El Méchoui, un vedell sense a la brasa, tampoc et deixarà indiferent.

El Tajine és una altra de les varietats més demanades. Es tracta d’un plat composat per carn de bou, vedella o peix, fet a la cassola de fang amb ametlles, prunes, llegums i verdura, i adovat amb canyella o xafrà.

I com a beguda, per suposat, no podràs oblidar el té morú. Després de tastat tot això la teva digestió serà una mica més lenta que habitualment però el tast haurà valgut la pena. Bon profit!