Actualitat del viatjer

El Ministeri d’Afers Exteriors demana “extremar la precaució” si es viatja a Tunísia

Els occidentals poden ser objecte de segrests o atemptats
By , on 27 de març de 2015

El Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació d’Espanya aconsella als turistes “extremar la precaució” si viatgen a Tunísia, després de l’atemptat terrorista del grup Estat Islàmic contra el Parlament i el Museu del Bard de la capital de la setmana passada. El departament que dirigeix José Manuel García-Margallo ha demanat precaució als viatgers i ha actualitzat les seves recomanacions de viatge per a Tunísia, que poden consultar-se a exteriores.gob.es.

Conscient del dany que una recomanació de no viatjar a Tunísia pot tenir en l’economia d’aquest país i tenint en compte que en l’actualitat cap país està a resguard del terrorisme, el Ministeri segueix recomanant viatjar amb precaució a Tunísia i abstenir-se de fer-ho per determinades zones, com ja feia abans de l’últim atemptat. Tanmateix, no es desaconsella viatjar a aquest país com ho ha fet en aquells països africans afectats per l’ebola, però si es demana una certa precaució alhora de visitar determinades zones.

Des del Ministeri d’Exteriors es reconeix l’esforç de Tunísia per democratitzar les institucions mitjançant eleccions presidencials i legislatives, que es van celebrar a finals de 2014 de forma transparent i pacífica. Tanmateix, el fatídic atemptat a la capital i el sorgiment de nous grups terroristes a la zona del nord d’Àfrica han “incrementat el risc real” sobre els ciutadans occidentals, que “poden ser objecte d’un atemptat o un segrest

Després de recordar l’atemptat contra el Museu del Bard del passat 18 de març, en el qual van morir 20 turistes estrangers, dos d’ells espanyols, Exteriors ha llançat una sèrie de recomanacions si es decideix viatjar a Tunísia. Entre aquestes precaucions figuren: “extremar les precaucions i mantenir-se especialment vigilant seguint les indicacions de les autoritats locals”.

Tanmateix, el Govern espanyol sí desaconsella expressament desplaçar-se a les zones frontereres del país, “sobretot en aquests moments en què hi ha operacions de seguretat en curs”. Per últim, recomana “vivament” que els viatges als departaments de Tozeur, Medenine i de Kebili (localitats de Tozeur, Kebili, Nefta, Douz, Medinine, Zarzis, Ras Jdir i Ben Gerdane fonamentalment) s’efectuïn “únicament en grups organitzats, a través d’agències de viatges especialitzades, i amb gran prudència”.

Així doncs, el Ministeri d’Exteriors no desaconsella als ciutadans espanyols viatjar a Tunísia però recomana prudència i contractar el viatge amb agències especialitzades i de reputació per a major seguretat. Tanmateix, aconsellen estar atents ja que els ciutadans occidentals poden ser objecte d’un atemptat o d’un segrest, tal com es va viure recentment a la capital del país.

Imatge: archer10 (Dennis) REPOSTING

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Ministeri d’Afers Exteriors demana “extremar la precaució” si es viatja a Tunísia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio