Actualitat del viatjer

El sector turístic demana al nou executiu una Secretaria d’Estat

D’aquesta forma pretén impulsar el turisme i convertir-lo en la locomotora del país en temps de crisi
By , on 21 de novembre de 2011

Ja hi ha nou govern espanyol i menys de 24 hores després de conèixer els resultats de les eleccions les peticions de part de sectors, institucions i demés ens no s’han fet esperar. El sector turístic, motor de l’economia espanyola en temps de recessió, no s’ha quedat al marge d’aquestes peticions hi ha fet arribar al Partit Popular una reclamació perquè doti al turisme d’un major rang administratiu. Per això, demana una Secretaria d’Estat del sector que sigui exclusiva i potent i que, a més, tingui influències transversals i recursos disponibles.

Preferim un turisme de qualitat o massificat?

La noticia ha estat comentada públicament pel vicepresident executiu d’Exceltur, José Luis Zoreda, en unes declaracions fetes a EFE, en les que opina que aquesta mesura ‘elevarà la convicció’ de que el turisme és el ‘sector rescat’ de l’economia espanyola. Opinions a part, les dades donen la raó a Zoreda en quan a motor de l’economia, però potser ens hauríem de preguntar si en un context de retallades i supressió d’institucions és prudent crear una secretaria encarregada única i exclusivament d’aquest àmbit.

Pel vicepresident, el turisme espanyol té ara una gran oportunitat de creixement i aquest es pot consolidar si el nou executiu prioritza diverses mesures i reformes estructurals, com els incentius fiscals per garantir una major competitivitat i la generació de divises a curt termini. A més, l’Aliança per l’Excel•lència Turística proposa baixar al màxim l’IVA que grava les activitats turístiques, tant de l’hostaleria com de les agències de viatges, els ‘tour operadors’ o les empreses de lloguer de cotxes. D’aquesta forma, es volen reduir els costos operatius de les empreses i millorar els marges unitaris.

I ara si, dades apart i sota la meva opinió, he de dir que tot això no em quadra, em fa mala espina. Potser perquè sóc de Mallorca i una de les primeres coses que aprenem és a no refiar-nos dels hotelers, potser perquè han estat ells els que poc a poc s’han anat carregant les nostres costes sense demostrar cap mena d’escrúpols ni d’estima cap a la terra, potser perquè són moltes les persones que conec que treballen en el sector turístic i que veuen com davant els seus ulls uns pocs s’enriqueixen a costa dels altres, potser perquè sóc una desconfiada. Però sigui per la raó que sigui, que qualsevol em val, no crec que facilitant-los encara més l’explotació hotelera sortim més ràpid de la crisi. Per mi, els esforços en el sector són vitals per convertir-lo, encara més, en la locomotora que ens tregui d’aquest forat en el que ens hem ficat a nivell mundial; tot i així, crec que amb aquesta petició al nou govern, el sector només vol aplanar encara més el camí dels hotelers cap als diners fàcils, cap al turisme de sol i platja. Davant això, us llanço una pregunta, en temes de turisme, no seria millor centrar-nos en la qualitat que en la quantitat?

Imatge | El coleccionista de instantes

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El sector turístic demana al nou executiu una Secretaria d’Estat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio