Actualitat del viatjer

Els 10 arbres de Nadal més impressionants de tot el món

La tradició, originalitat o significat els fan molt especials
By , on 15 de desembre de 2014

L’arbre de Nadal és un dels protagonistes de les festes de Nadal, l’espai més ben decorat de tota la casa i el centre de les il•lusions dels nens; que esperen amb delit l’arribada dels Reis Mags d’Orient per veure sota el verdor de l’arbre els seus regals. Tanmateix, moltes ciutats es converteixen en abanderades de les festes de Nadal i cada any treuen a les places, centres comercials i espais emblemàtics arbres amb les seves millors gales.

Cada arbre de Nadal popular és especial, des del poble més petit fins a la capital més llunyana; però hi ha 10 arbres que destaquen per la seva originalitat, tradició o significat i s’han convertit en atraccions turístiques ineludibles per als amants del Nadal d’arreu del món. A continuació, et presentem els arbres més impressionants:

  • Porta del Sol, Madrid: En ple centre de Madrid, en la emblemàtica Porta del Sol, es troba el famós arbre de Nadal que va ser co-protagonista de la passada campanya de la loteria de Nadal. L’arbre compta amb una alçada similar a un edifici de 12 pisos i ha estat construït com una estructura de ferro i llums LED. En el seu muntatge participa Loteries de l’Estat i s’encén a la fi de novembre, il•luminant el quilòmetre zero madrileny i atraient les mirades de tots els visitants que visiten la capital.

  • Galeries Lafayette, París: La particularitat de l’arbre de Galeries Lafayette, un dels centres comercials més elegants i famosos de França, és que està a l’inrevés. L’impressionant i monstruosa estructura penja del sostre de les galeries, mesurant en total 25 metres. La decoració de l’arbre invertit de les Galeries Lafayette consta bijuteria gegant –a tònica amb l’arbre– de tonalitats malva i rosada.
  • Plaza de Old Town, Praga: A Praga, la céntrica plaça de Old Town és el lloc on any rere any es col•loca l’arbre de Nadal més gran de la ciutat. Tanmateix, a la plaça també es localitza un dels mercats ambulants més famosos de la ciutat, il•luminat per les llums de l’arbre que solen canviar cada any i que aporten un al•licient turístic molt nadalenc a una de les places més famoses d’Europa.
  • Trafalgar Square, Londres: L’arbre de Nadal de Trafalgar Square s’encén el primer dijous de cada desembre des de 1947, any en el qual la ciutat d’Oslo l’hi va lliurar com a regal a Londres en reconeixement al suport britànic a Noruega durant la Segona Guerra Mundial. Sol tractar-se d’un avet noruec amb una alçada al voltant de 20 metres d’altura, que cada any és reciclat per crear productes de cultiu.
  • Porta de Brandemburg, Berlín: Al igual que amb l’arbre de Trafalgar Square, d’ençà la caiguda del Mur de Berlín al 1989, Noruega regala a la capital alemanya un arbre de Nadal cada any com a símbol de pau i solidaritat. L’impressionant avet troba situat als peus de la Porta de Brandenburg i les decoracions anuals són un regal de Wintersahll, el major productor de petroli i gas natural d’Alemanya. Un arbre tradicional i espectacular que no es pot evitar anar a visitar si es fa una escapada nadalenca a Berlín.
  • Reforma Avenue, Mexico: La ciutat de Mèxic compta amb un dels majors arbres de Nadal del món. Amb una altura de 110 metres, 35 de diàmetre i 330 tones de pes, aquesta creació metàl•lica va batre el rècord Guinness al major arbre de Nadal del món en 2009. Està situat en ple passeig de la Reforma en la Glorieta de la Palma, una de les avingudes més importants i emblemàtiques de la ciutat de Mèxic, aquest arbre de Nadal és un dels més espectaculars de la llista.
  • Rio de Janeiro, Brasil: L’atracció nadalenca de Rodrigo de Freitas és el gegantesc arbre de Nadal flotant que il•lumina les aigües de la llacuna de la ciutat de Rio de Janeiro amb els seus colors daurats, verds i vermells. L’arbre té una estructura de ferro recoberta de llum de neó i un estel en el cim que mesura 4,5 metres. Aquesta construcció única al món pesa una mica més de dues tones i té una altura equival un edifici de 28 pisos. Sens dubte, el pes pesat de tots els arbres artificials de Nadal.
  • National Christmas Tree, Washington D.C: El president Calvin Coolidge va encendre el primer arbre nacional de Nadal al 1923 a la Casa Blanca i aquesta tradició s’ha mantingut viva fins els nostres dies. La cerimònia d’encès del tradicional avet recobert de llums daurades amb un estel en la seva punta se celebra cada 4 de desembre; però no tothom pot ser-hi present. Els viatgers queno s’ho vulguin perdre han de participar en el sorteig anual de 17.000 invitacions a través de la pàgina web del National Christmas Tree.
  • Rockefeller Center, Nova York: Un dels arbres de Nadal més famosos del món és el del Rockefeller Center de Nova York, que cada any reuneix sota el seu encant nadalenc a milers de famílies que patinen sobre gel en la pista que acull. Aquest any serà decorat amb 45.000 llueixes LED i amb el seu mític estel de Swarovski, que complirà onze anys en la cúspide d’aquest conegut arbre.
  • Legoland, Sant Diego: Les celebracions de Nadal de Leoland a Califòrnia comencen el dia 1 de desembre, data marcada per l’encès de l’arbre de Nadal de blocs més alt del món. Té una altura de 10 metres i aquesta format per 245.000 blocs de color verd. A més, l’encesa de l’arbre de Nadal té un afegit més que el fa encara més impressionant: cada any, un personatge famós diferent és convidat al parc Legoland per encendre l’enllumenat de l’avet de blocs.

Imatge: jacilluch

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 10 arbres de Nadal més impressionants de tot el món”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio