Actualitat del viatjer

Espanya desaconsella viatjar a Sierra Leone, Libèria i Guinea pel brot d’ébola

El Ministeri d’Exteriors demana als ciutadans no viatjar a l’Àfrica Occidental
By , on 5 de setembre de 2014

ebola

El Ministeri d’Exteriors d’Espanya desaconsella als ciutadans espanyols viatjar a Sierra Leone, Libèria i Guinea, tret de fer-ho per raons d’extrema necessitat, ja que són els països on s’han registrat els casos del brot del virus ébola a l’Àfrica Occidental. La pàgina web del Ministeri d’Exteriors ha actualitzat les recomanacions alhora de viatjar a l’estranger, fins al punt d’aconsellar als ciutadans espanyols a no viatjar als països on s’estan donant casos del brot d’ébola.

En concret, el Ministeri d’Exteriors d’Espanya desaconsella així viatjar a Sierra Leone i ajornar aquest desplaçament i, en cas d’absoluta necessitat, recomana evitar determinades zones. Alhora, es demana evitar tot tipus de desplaçaments per la regió de l’Àfrica Occidental, incloent Freetown (capital de Sierra Leone) i molt especialment a les zones frontereres entre Sierra Leone i Guinea-Conakry, així com Sierra Leone i Libèria, amb especial èmfasi als districtes de Kailahum, Kenema i Freetown.

En cas de necessitat imperativa de viatjar al districte de Kailahum, el Ministeri Exteriors recomana posar-se en contacte prèviament amb l’Ambaixada d’Espanya a Abidjan o amb l’Antena Diplomàtica d’Espanya a Monròvia. També es recomana respectar les normes elementals d’higiene, abstenir-se de consumir carn de caça i evitar els llocs i esdeveniments en els quals hi hagi grans concentracions de població. Una recomanació que també es fa per part dels diplomàtics de Guinea.

Libèria també es un país vetat alhora de viatjar per l’Àfrica Occidental degut al brot d’ébola que afecta a la regió, tret per raons d’extrema necessitat. L’Ambaixada d’Espanya a l’estat africà desaconsella fermament tot tipus de desplaçament a qualsevol part de Libèria i, molt especialment, als comtats de Montserrado (Monròvia), Margibi (Aeroport Internacional de Robertsfield), Lofa, Bong, Bomi, Nimba, Grand Capi Mountain, Grand Gedeh i Gbarpolu, i Grand Bassa.

El Ministeri de Sanitat d’Espanya, juntament amb les comunitats autònomes i l’Institut Carlos III de Madrid, va informar el divendres que s’estan implementant les mesures necessàries per controlar el risc de que la malaltia pugui arribar a Espanya. Tot i que consideren aquest risc com a “petit”, l’estat es prepara per a respondre amb efectivitat en el cas que algun afectat pel virus de l’ébola pugui arribar a Espanya.

Per la seva banda, els Governs de Guinea, Libèria i Sierra Leone aïllaran les zones transfrontereres on es concentra el 70% dels casos d’ébola i podran restringir la circulació de persones, segons un comunicat oficial difós avui per la premsa local. Aquestes són algunes de les mesures que els caps d’Estat i de Govern de la Unió del Riu Rajo (que integra a Sierra Leone, Libèria, Guinea i Costa d’Ivori) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) van acordar el divendres a la nit en el cim celebrat a Conakry per coordinar la seva estratègia contra l’ébola.

Imatge: Erik Cleves Kristensen

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Espanya desaconsella viatjar a Sierra Leone, Libèria i Guinea pel brot d’ébola”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio