Actualitat del viatjer

Espanya és el tercer país més sol•licitat per fer un intercanvi de llars

España, líder en el turisme col•laboratiu
By , on 14 de octubre de 2016

llars

Espanya és la tercera destinació més sol·licitat en l’intercanvi de cases al món i també pot presumir de ser el segon país europeu amb major nombre d’habitatges oferts en aquesta modalitat fins a octubre de 2016, segons va destacar aquest dijous l’empresa IntercambioCasas. La ciutat més visitada per aquest tipus de viatgers va ser Madrid, la setena més turística en el ranking mundial.

La directora de la filial espanyola de HomeExchange, Violeta Díaz, ha destacat l’augment de l’oferta d’habitatges en els 10 anys que porta en funcionament aquesta empresa d’intercanvi de cases per turisme ocasional. De les 200 llars inicials s’ha passat a les 4.200 registrades a octubre de 2016, essent el 2015 període en el qual s’ha registrat un major interès dels espanyols per viatjar intercanviant les llars, un 10% més d’habitatges eren disponibles al nostre país.

Sobre el tipus de residència oferts, Díaz ha indicat que la majoria de les cases disponibles per intercanviar són primeres residències, amb un 25% de segons habitatges; tot i que a Espanya aquesta xifra és una mica superior a la resta de països. Precisament és aquí on l’intercanvi de cases es diferència del turisme a pisos residencials, doncs els propietaris de les llars solen oferir la seva primeria residència.

Tot i el creixent èxit del sector, que és forma part de l’economia col·laborativa, la directora de IntercambioCasas va considerar que és necessari legislar aquesta qüestió. Díaz ha insistit en que aquest model econòmic “està aquí, es desenvoluparà, ocuparà un espai i cal donar-li-ho”; quelcom que ajudaria a que molts més turistes es decideixin a intercanviar les seves llars i així estalviar a l’hora de viatjar.

Madrid i Barcelona, les més obertes

El portal IntercambioCasas es troba present en totes les províncies espanyoles, tot i que la gran majoria de llars disponibles al nostre país es localitzen a Catalunya, Andalusia, la Comunitat Valenciana, Madrid i el País Basc. Per ciutats, Barcelona, Madrid, València i Sevilla acumulen la major concentració de socis disposats a l’intercanvi.

Però si s’ha de triar la ciutat més oberta per a l’intercanvi de cases, Madrid ha estat la ciutat més sol·licitada per realitzar intercanvis per turistes estrangers durant els darrers 12 mesos, col·locant-se en setena posició en el ranking mundial. Tanmateix, la capital catalana també pot presumir de ser una de les ciutats més buscades per fer un intercanvi de llars.

La responsable del portal ha explicat que Espanya atreu principalment als usuaris procedents de França, Estats Units, Itàlia, Països Baixos i Regne Unit. Per la seva banda, la majoria d’espanyols registrats a la pàgina busquen viatjar amb aquest mètode busquen intercanviar llars als Estats Units, Regne Unit, França, Portugal, i altres països europeus, així com a Austràlia.

Imatge: MikeBirdy

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Espanya és el tercer país més sol•licitat per fer un intercanvi de llars”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio