Actualitat del viatjer

Espanya suspèn el tractat Schengen per la Cimera del BCE

Del 28 d’abril fins el 4 de maig es restabliran els controls fronterers amb França
By , on 1 de maig de 2012

Ja fa uns dies que Espanya va suspendre el tractat Schengen que permet la lliure circulació de persones pels països de la Unió Europea. La mesura no és en cap cas permanent i només respon a la millora de la seguretat durant la celebració de la cimera del Banc Central Europeu (BCE) que es portarà a terme a Barcelona els pròxims 2,3 i 4 de maig.

La seguretat als aeroports també ha augmentat

La mesura es posà en funcionament, o millor deixà de funcionar, el passat 28 d’abril i no es restablirà fins les 12 de la nit del 4 de maig. El Ministeri de l’Interior ha informat que “des del 28 d’abril fins el 4 de maig Espanya suspendrà el tractat Schengen i restablirà els controls fronterers amb França”. D’aquesta forma, “es reforçaran les fronteres terrestres amb França en els passos de La Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodon, Les i Canfranc; de la mateixa forma, es potenciaran les fronteres aèries dels aeroports de Girona i Barcelona”.

Però aquesta mesura, que des de fora sembra a la desesperada i extraordinària, està contemplada pel tractat. El propi Ministeri de l’Interior, amb Jorge Fernández Díaz al cap, ha recordar que l’acord que estableix la lliure circulació de persones per la Unió Europea “es pot interrompre temporalment en el cas que es doni una seriosa amenaça de l’ordre públic o la seguretat interior”.

En concret, el ministeri vol evitar l’entrada de persones violentes i antisistema que de forma organitzada arribarien amb la intenció de dificultar la cimera. De fet, la polèmica davant aquesta reunió ja ha aixecat polseguera entre els que viuen dins el país i no han de passar cap frontera, tant és així que el tema ha marcat la marxa del primer de maig a Barcelona. Una marxa que ha comptat amb molta més participació que l’any passat: 100.000 persones segons els organitzadors i 15.000 segons els Mossos d’Esquadra.

Així, des del passat 28 la Policia Nacional ha detingut a 12 persones i ha denegat l’entrada a Espanya de 31. Segons ha informat el cos de policia, uns 1.300 agents han controlat a 187.198 persones. Unes xifres que fan dubtar si la seguretat és suficient la resta del temps, quan no hi ha cimeres mundials i personatges de renom dins les nostres fronteres.

Estem segurs la resta del temps? És segur el tractat Schengen? Dóna’ns la teva opinió! Comparteix-la amb nosaltres!

Imatge | racatumba

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Espanya suspèn el tractat Schengen per la Cimera del BCE”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio