Actualitat del viatjer

L’increment de les taxes aeroportuàries no podrà aplicar-se a bitllets ja comprats

En resposta als correus d’algunes companyies avisant del possible recàrrec
By , on 11 de juny de 2012

L’increment de les taxes aeroportuàries no pot aplicar-se als bitllets ja comprats, sens dubte una bona noticia pels consumidors, que no hauran d’abonar diners extres després de la compra dels seus bitllets d’avió.

La pujada de les taxes arriba en un moment de màxima activitat turística

La notícia ha arribat de la ma de la Secretaria d’Estat d’Hisenda, que ha recalcat que l’aplicació s’haurà de limitar als bitllets venuts un dia després de la publicació al BOE dels Pressuposts Generals del 2012 aprovats. La norma és especialment important per Ryanair y Vueling, que ja havien enviat correus electrònics als seus clients informant-los del dret que tenien d’aplicar els increments a bitllets ja venuts. En el cas de la companyia irlandesa, la mesura afecta a 2’2 milions de bitllets venuts abans del mes de juny per volar més endavant.


Cal recordar que l’oposició a la pujada de les taxes per part de les companyies ha estat total per considerar-la “desproporcionada”. Més encara quan tot sembla apuntar a que la pujada es farà en ple mes de juliol, l’època turística, juntament am l’agost, més important pel país i de la que s’espera treure més profit. El president d’AENA, José Manuel Vargas, ha admès que l’increment de les taxes és “inoportú” però “imprescindible” doncs aquesta pujada ja fa temps que s’hauria d’haver aplicat. El punt és, si tant havien esperat, perquè no esperar dos mesos més?

Aquest anunci arriba en el mateix moment en el que l’Associació de Línies Aèries (ALA) ha advertit que recorrerà a l’Òrgan Supervisor Independent i fins i tot a la pròpia Comissió Europea per que arbitrin sobre les diferències sorgides arran d’aquesta pujada de taxes. No cal ni dir que les companyies s’oposen a la proposta d’Aena d’aplicar la pujada de l’IPC més el 5% en funció de la cobertura del deute i de les despeses. Temps turbulent per un sector cada cop més ferit i més condemnat.

Imatge | Hakan Dahlstrom

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’increment de les taxes aeroportuàries no podrà aplicar-se a bitllets ja comprats”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio