Actualitat del viatjer

Les aerolínies encara segueixen cobrant pel pagament amb targeta

La OCU recull denúncies per recàrrecs il•legals
By , on 1 de octubre de 2014

pagament

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat davant la Direcció general de Consum de la Comunitat de Madrid el “cobrament il•legal” de recàrrecs pel pagament amb targeta a les pàgines webs de les aerolinies low cost i portals de viatges Iberia, Vueling i eDreams, segons ha informat a una portaveu de l’organització. Des de l’1 de setembre va entrar en vigor la prohibició d’aquest cobrament, quelcom que no han respectat les tres companyies.

L’OCU ha realitzat la denuncia arrel de la prohibició expressa de cobrar un suplement pel pagament amb targeta de crèdit per la reserva dels vols i allotjaments; un dret dels consumidors que queda estableix el Reial decret Llei 8/2014 de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l’eficiència, que va aprovar el Govern el passat mes de juliol. “Aquest decret és paper mullat per a molts consumidors, doncs en la pràctica moltes empreses segueixen cobrant aquests recàrrecs“, ha afirmat l’OCU.

La normativa, que afecta a totes les companyies de transport aeri que operen a Espanya, entre altres empreses, requereix la modificació dels sistemes de pagament per la compra dels bitllets; un canvi que comportarà algun temps segons han advertit fonts de les companyies afectades. A més, les empreses esgrimeixen que la mesura inclou moltes excepcionalitats a l’hora de la seva aplicació en els diferents tipus de targetes.

Igualment, al•leguen que encara que el decret ha entrat en vigor a Espanya des d’aquest primer de setembre, encara es troba en fase parlamentària. De fet, asseguren que aquest mateix divendres la norma s’ha remès al Senat, que barreja com data límit per a la seva aprovació el proper 2 d’octubre. Tanmateix, les companyies també han recordat que el recàrrec que repercuteixen en el bitllet pel pagament de targeta és només una part de la comissió que abonen a les entitats financeres i que no acaba sent un ingrés.

Entre 2 i 6 euros de més
Per la seva banda, l’OCU adverteix que Iberia cobra un recàrrec de cinc euros pel pagament amb targeta,Vueling un sobrecost de 5,75 euros i eDreams d’entre 2 i 2,75 euros per cada transacció. La portaveu de l’OCU ha indicat que estan analitzant aquesta mateixa pràctica en Ryanair i ha sospitat que també s’estén a empreses d’altres sectors.
L’organització ha demanat que de “forma immediata” el cessament del cobrament d’aquest recàrrec il•legal als consumidors, al mateix temps que ha sol•licitat a les autoritats que iniciïn una inspecció per sancionar a les empreses infractores i eradicar el cobrament per l’ús de la targeta de crèdit. Finalment, ha recordat als consumidors que no han de pagar cap tipus de recàrrec addicional per triar la targeta de crèdit com a mitjà de pagament des d’aquest dia 1 de setembre, i ha animat als afectats a denunciar aquesta situació davant les autoritats.

Imatge: whatleydude

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les aerolínies encara segueixen cobrant pel pagament amb targeta”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio