Actualitat del viatjer

Les opcions de Sant Joan més tradicionals i folklòriques d’Espanya

Alacant és la destinació preferida
By , on 19 de juny de 2015

sant joan

La ciutat d’Alacant és la destinació preferida pels espanyols per gaudir de la nit de Sant Joan, segons l’agència de viatges ‘online’ eDreams, que ha llançat nombroses ofertes per gaudir de la nit més curta de l’any a les millors platges espanyoles. Les fogueres a la sorra, la possibilitat de gaudir de la pólvora on millor la saben fer servir i degustar una especialitat gastronòmica única d’aquestes dates, converteixen a aquesta ciutat en la destinació preferida per Sant Joan.

Una de les destinacions que acollirà més viatgers aquesta nit de Sant Joan serà la ciutat d’Alacant, que ofereix la possibilitat de gaudir de la revetlla de la nit més curta de l’any amb la llum de fogueres a la platja però també amb uns atractius que converteixen aquesta celebració en una vetllada única. Les fogueres, gaudir de mascletás i cercaviles i degustar la típica ‘coca de tonyina’ de la regió són les principals atraccions de la nit de Sant Joan a aquesta localitat de la costa.

Tanmateix, una altra opció de platja típic de Sant Joan és passar la nit del 23 de Juny en la Costa del Sol. I és que la platja de la Malagueta o la de la Misericòrdia s’omplen de gent per veure la crema dels Júas, ninots de drap, serradures i paper elaborats pels veïns de cada barri. En l’altre extrem del mapa, la ‘Noite Meiga’ gallega és l’ocasió idònia per conèixer la platja de la Llançada a Pontevedra o la platja de Riazor a La Corunya on menjar cachelos amb sardines rostides i demanar desitjos en forma de farolillos llançats al vent.

Les Illes Canàries també posseeixen el seu propi ritual, col•locar branques de llorer en finestres i portes per atreure a la bona sort. Una tradició única d’aquesta regió i que engalanarà els carrers d’una comunitat autònoma que ja de per si deixa bocabadada als seus visitants. En canvi, a la platja de les Pedreres, a Las Palmas de Gran Canaria, el típic és donar-se un bany mentre el cel s’omple de focs artificials.

Pels quals no vulguin veure les fogueres des de la sorra de la platja però vulguin aquest regust de tradició antiga, hi ha la possibilitat de viatjar a Mallorca on el més tradicional és encendre les fogueres a les places de Palma. La tradició balear consisteix a cremar alguna cosa vell o un paper amb allò que es desitgi canviar i donar tres salts mentre aquest es crema. A més, a Menorca se celebren les festes de Ciutadella, un espectacle de cavalls que cada any aglutina a més turistes.

Un altre viatge de Sant Joan per gaudir es al País Basc, on es pot veure cremar el tronc d’un arbre a les places dels pobles, quelcom sorprenent per als visitants novells. A més, Tolosa a Guipúscoa ofereix la possibilitat de gaudir del tradicional ball ‘bordon dantza’ al costat de focs i processons. Però si el que es vol viure és una experiència més inquietant, la destinació perfecta és Zugarramurdi (Navarra), on les bruixes ballen al són de la txalaparta fins que el so dels esquellots dels ‘zanpantzar’ aconsegueix espantar-les.

Imatge: Hans

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les opcions de Sant Joan més tradicionals i folklòriques d’Espanya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio