Actualitat del viatjer

París tanca el Museu del Louvre i el Museu Orsay per risc d’inundació

La crescuda del Sena posa en perill les obres d’art
By , on 10 de juny de 2016

louvre

El Museu del Louvre de París i el Museu Orsay, situats a la vora del Sena, han activat els protocols de “alerta” de forma “preventiva” i tancaran les seves portes aquest divendres, després de les greus inundacions que ha registrat la ciutat francesa. Milers de persones s’han vist afectades a la regió d’Illa de França, en la qual es troba la capital del país, pel desbordament del riu Sena, que també ha afectat el sistema de transport públic de la capital.

Tal com ha assenyalat la pinacoteca francesa, el Pla de Prevenció de Riscos per Inundació contempla “posar a resguard les obres situades en zones inundables traslladant-les a pisos més alts”. Així doncs, el Museu del Louvre de París es veu obligat a tancar temporalment les seves portes per posar a resguard algunes de les obres més reconegudes del món; de tal mode que els turistes hauran d’optar per conèixer altres racons de París.

El Museu del Louvre no és l’únic que no rebrà turistes des d’aquest divendres, doncs el Museu Orsay de París també ha vist amenaçades les seves col•leccions per culpa de la crescuda del caudal del riu Sena. Així doncs, els museus del Louvre i de Orsay a París s’han vist obligades a activar un protocol per traslladar les obres enmagatzemades en els pisos inferiors per temor a que la crescud del riu Sena acabi inundant els soterranis dels museus.

Les dues pinacoteques més reconegudes de París estan tancades al públic des d’aquest divendres amb la finalitat de permetre el trasllat de les obres que podrien veure’s afectades en cas que el Sena se surti del seu llit, ja que tots dos edificis es troben a la vora del riu. Segons ha explicat el Tinent d’Alcalde de París, tot i que “no s’ha inundat cap dels magatzems encara”, des de que el Sena ha superat els 5,5 metres s’ha posat en marxa el protocol per traslladar les obres que estan en els soterranis a un lloc més elevat.

Els turistes que arribin a París aquests dies també han d’estar alerta amb el servei de Metro a la regió metropolitana de París, doncs si el Sena augmenta el seu nivell fins als 6 metres de profunditat es podrien produir inundacions en el Metro de la capital. De moment, la crescuda del Sena no ha inundat cap estació de metro però ha provocat la suspensió del servei en la línia RER C. Davant d’aquesta amenaça, el transport públic ja s’ha avançat a les possibles complicacions i ha anunciat corts a partir d’aquesta tarda en previsió que la situació empitjori.

Imatge: EdiNugraha

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “París tanca el Museu del Louvre i el Museu Orsay per risc d’inundació”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio