Actualitat del viatjer

Renfe incorporarà un ‘vagó silenciós’ a l’AVE a partir de l’estiu

La companyia presenta nous serveis
By , on 24 de març de 2014

Renfe ha anunciat la creació d’un ‘cotxe silenciós’ als trens AVE, un vagó en el qual no es permetrà l’ús del telèfon mòbil, no tindrà servei de megafonia i presentarà una il•luminació menys intensa que a la resta del comboi. La comercialització dels bitllets per aquest espai o vagó silenciós als trens AVE no tindrà cap cost afegit per als viatgers i els proporcionarà un passatge a una zona tranqui-la on poder descansar.

Segons ha anunciat la companyia ferroviària, aquest nou bitllet tindrà el mateix preu que el de la resta dels vagons que realitzin el recorregut, però l’oferta de passatges en el ‘cotxe silenciós’ serà més restringida que la de la resta de places disponibles al tren. Segons va anunciar el president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, està previst que es comenci a comercialitzar entre els propers mesos de juny i juliol.

La incorporació d’aquest nou servei als trens de l’empresa ferroviària respon a les demandes registrades entre els seus passatgers, en especial entre aquells que fan els trajectes per motius laborals i no d’oci. La creació del vagó silenciós acompleix les demandes “d’aquells que a una hora més primerenca, o aquells que pretenen destinar el temps del viatge per descansar o treballar”, segons s’ha puntualitzat durant la roda de premsa on s’ha presentat el nou servei.

Així doncs, la companyia espera crear un espai especialment pensat per als passatgers que necessitin tranquil•litat per a descansar o per a treballar, tot i que l’ús de telèfons mòbils no estarà permès en el cotxe silenciós. Tanmateix, també es converteix en una oferta interessant per aquelles persones que viatgin en solitari, vulguin dormir o prefereixin un ambient on es respiri pau. Un servei en consonància amb les novetats que s’han presentat en aerolínies o hotels, on no es permeten menors per preservar un ambient tranquil.

En aquest sentit, el nou bitllet d’AVE silenciós forma part de la volta de rosca que Renfe donarà a la nova política comercial que va engegar en el seu servei d’Alta Velocitat just fa un any, quan va baixar el preu del bitllet un 11% i va llançar descomptes addicionals de fins al 70%. Entre les noves iniciatives comercials de Renfe destaca un servei de transport d’equipatges ‘porta a porta’ i l’inici de la prestació de ‘wifi’ a bord dels trens.

Entre la resta de novetats comercials del servei d’Alta Velocitat figura així mateix el denominat ‘Bono Multi AVE’. Es tracta d’una targeta moneder, amb un preu d’entre 750 i 2.000 euros, que podrà utilitzar-se en qualsevol de les línies AVE en un termini màxim d’entre quatre i sis mesos i fins a consumir l’import pagat. Aquest import llança un descompte d’entre el 35% i el 50% sobre el bitllet normal, de forma que es converteix en una opció molt atractiva per a aquelles persones que realitzen viatges en AVE habitualment.

Durant la presentació d’aquesta nova política comercial, tant el president de Renfe, com la ministra de Foment, Ana Pastor, i el secretari d’Estat d’Infraestructures, Rafael Catalá, van destacar l’aposta per al transport públic que s’està realitzant des de Renfe. Aquestes iniciatives tenen com a objectiu treure el màxim rendiment al servei ferroviari públic, fidelitzar als viatges i contribuir a la sostenibilitat del transport.

La maleta, de casa al teu allotjament
Una de les novetats en el servei que ha presentat Renfe és un servei de transport d’equipatges, que l’operadora preveu començar a posar a disposició dels viatgers durant els mesos d’estiu, coincidint amb la major demanda de mobilitat pel període de vacances. Tot i que ja s’ha anunciat aquest servei, encara li resta a Renfe seleccionar a través d’un concurs públic a una empresa que realitzi aquests trasllats de maletes.
Tot i això, els responsables de la companyia ferroviària ja han explicat que es contemplarà la creació d’una tarifa plana per al transport d’un màxim de tres embalums o maletes per a un total de 200 destinacions. No obstant, no s’han aventurat a parlar d’un preu, ja que aquest serà marcat per la companyia que guanyi el concurs públic.
El servei de recollida de maletes ‘porta a porta’ permet al viatger encarregar que recullin i lliurin el seu equipatge en un termini màxim de 48h per a qualsevol de les destinacions nacionals. L’empresa s’encarregarà d’anar a buscar l’equipatge al punt d’origen i transportar-lo fins a la destinació del client; bé sigui un domicili, hotel o un creuer. Tanmateix, no només es realitzarà una recollida de maletes, sinó de qualsevol tipus de càrrega com cotxets de nen, bicicletes o esquís.

Connexió a Internet durant el viatge
A més del servei de recollida de maletes i la creació d’un espai silenciós dins dels combois de trens, el president de Renfe va anunciar l’inici de la prestació del servei de connexió Wi-fi a internet als trens AVE. Els viatgers podran connectar-se a la xarxa del tren i accedir a Internet amb els seus dispositius; una opció que fins ara només es podia fer a través de la xarxa 3G/4G personal.
La companyia preveu començar amb una prova pilot en l’AVE Madrid-Barcelona i anar estenent gradualment aquest servei a altres trens segons vagin disposant de la tecnologia necessària, segons va detallar Gómez-Pomar. No obstant això, des de Renfe no s’ha aclarit si aquest servei serà gratuït per a tots els passatgers o si s’haurà d’abonar a part del preu del bitllet.
Imatge: mikelo

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Renfe incorporarà un ‘vagó silenciós’ a l’AVE a partir de l’estiu”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio