Actualitat del viatjer, Ciutats, curiositats

Reus, una encantadora ciutat modernista

La ciutat natal d'Antoni Gaudí
By , on 13 de maig de 2009

Reus és una de les ciutats amb més visites turístiques culturals del Tarragonès. De fet, en els últims anys, Reus ha començat a fer ombra a la capital de la província.

Un dels noms propis que fan ressonar més la ciutat és el de l’arquitecte Antoni Gaudí que va néixer a Reus el 25 de juny de 1852. Aquest hi va viure durant la seva infància i joventut, i ha deixat la seva empremta en diversos indrets com; la seva casa natal al carrer sant Vicenç, l’església Prioral de Sant Pere, l’IES Salvador Vilaseca, o el Santuari de Misericòrdia. A més, a Reus hi ha el modern Gaudí Centre, un espai a on el públic de totes les edats pot conèixer de forma didàctica tots els secrets d’aquest geni català.

Casa Navás de Domènech i Montaner

Casa Navás de Domènech i Montaner

Si el visitant es passeja pel centre de Reus podrà admirar 26 façanes d’edificis modernistes. En aquesta ruta modernista no hi ha cap obra d’Antoni Gaudí però si d’algun dels seus deixebles, així cal destacar especialment a Lluís Domènech i Montaner, i els edificis; Institut Pere Mata, Casa Navás, Casa Rull i Casa Gasull dels que n’és arquitecte. Entre altres arquitectes modernistes de Reus cal destacar a Pere Caselles, i Joan Rubió i Bellver. El patronat de turisme organitza aquesta ruta amb visites comentades, i cal reservar amb anterioritat.


A banda de tot el patrimoni modernista, Reus ofereix passejades amb molt d’encant per a tots els vianants. El centre de la ciutat és la Plaça Prim amb l’estàtua eqüestre del polític i militar Joan Prim, nascut a Reus. Aquí hi trobem el Teatre Fortuny construït al 1882, que juntament amb el Teatre Bartrina del 1918 són dos dels escenaris més importants de Catalunya amb un cartellera constant.

Estàtua de Joan Prim

Estàtua de Joan Prim

Si baixem per un dels carrers més comercials de Reus, el carrer Monterols,  el vianant arribarà a la plaça Mercadal, escenari de totes les trobades castelleres de la ciutat, a on s’hi troba l’Ajuntament, el Gaudí Centre, i la bonica Casa Navás.

A partir d’aquí el vianant s’ha de deixar perdre pels carrers que hi ha entorn de l’esglèsia Prioral de Sant Pere del segle XVI, per tal d’apropar-se a algunes de les places de la ciutat, com ara a la de Peixateries Velles i a la plaça del Castell. Totes aquestes places s’omplen de gom a gom a mitjans de maig, quan es celebra el festival Trapezi, la fira de circ de Catalunya i un referent en el món dels festivals, sobretot en els del circ.

Imatges: Mar Domènech

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Reus, una encantadora ciutat modernista”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio