Actualitat del viatjer, Destacats, Escapa't!

Santa Llúcia, tot un clàssic

By , on 15 de desembre de 2008

Pels habitants del barri barceloní de la Sagrada Família el Nadal no només el porten els anuncis de la televisió o les llums que il·luminen els carrers. El que senyala el començament d’aquesta època sempre tan especial, és l’obertura de la fira de Santa Llúcia al voltant de la plaça de la Sagrada Família.

Com la seva germana gran, a la plaça de la Catedral de Barcelona, a partir del primer de desembre, els arbres s’enllacen amb bombetes d’una llum cridanera i els fanals recolzen els altaveus que posen música a una passejada que fascina als més petits, diverteix aquells una mica més grans i rabosa de nostàlgia als que ja són més crescudets. Entremig, trobem les paradetes, les protagonistes d’aquesta fira convertida ja fa anys en tot un clàssic de les festes nadalenques.

[ad]

Si passegem sense presses, deixant córrer el temps i transformant la mirada com si fos la de un nen, la màgia està més que assegurada. Discorrent entre les parades de figuretes del pessebre, cada any amb alguna novetat mediàtica, les que venen arbres de nadal i plantes amb motius nadalencs, i algunes més de variades que s’hi troben, podem passar una tarda diferent i de ben segur que tornem a casa amb algun nou habitant per al pessebre o amb un nou ornament per a convertir casa nostra en un lloc una mica més acollidor si més no.

La fira, que en els seus inicis ocupava els dos marges de la vorera i les quatre cantonades, amb el pas dels anys ha vist com aquest espai s’ha reduït a només un cantó de la vorera, en alguns dels carrers, i ha deixat també lliures les cantonades, evitant així una possible massificació. Per contra però, en l’espai interior de la plaça s’han instal·lat paradetes d’artesania d’arreu del món, dotant d’aquesta manera a la fira un aire més multicultural i diversificat. L’essència però, no s’ha perdut pas.

La fira de Santa Llúcia és doncs, una bona alternativa a les tardes de consum impulsiu, que és sens dubte la tendència per aquestes èpoques, i una bona manera de reivindicar un Nadal de tradicions ciutadanes, amb punts de trobada per a la gent i racons on oblidar el temps i tornar, encara que sigui només per a un minuts, a ser nens.

Per cert! No deixeu tampoc de visitar la mare de totes les fires de Nadal, la que es troba any rere any a la plaça de la Catedral de Barcelona!

 

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Santa Llúcia, tot un clàssic”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio