Actualitat del viatjer, Ciutats

Stuttgart, visita després de veure el Barça

A l'alçada de les grans d'Europa
By , on 1 de març de 2010

Palacio Nuevo de Stuttgart

Fa uns dies sentíem a parlar a la televisió d’Stuttgart amb motiu del partit de Lliga de Campions que el Barça va jugar a la ciutat alemanya. Però, al marge de l’eliminatòria que els de Guardiola van deixar encaminat per a resoldre al Camp Nou, què més en sabem de la ciutat? Probablement res.

Com succeeix a altres països, les ciutats principals com Munich o Berlín fan que altres, també grans però menys populars, com és el cas d’Stuttgart, tinguin un cartell de ‘segona’ que potser no es mereixen. La veritat és que si visiteu Stuttgart podreu comprovar com disposa de tot el que necessita una ciutat turística europea. Som-hi?

Hi ha llocs d’interès de tot tipus que us volem explicar. Per exemple, la Torre de Televisió o Fernsehturm, la primera d’aquest tipus que es va fer a tot el món, a meitats del segle XX, amb 217 metres d’alçada, quasi res… No cal dir que es pot veure des de molts punts de la ciutat i que, per si fos poc, podeu visitar-la i, a 150m. d’alçada, sortir a un mirador on veureu una perfecta vista de tota la ciutat.

Seguim pel Palau Nou, el Neues Schloss, Schlossplatz -mare meva què difícil és l’Alemany-. Es troba a l’anomenada Plaça del Palau i allà vivien antigament el reis de Württemberg. Avui, això sí, és la seu dels ministeris d’Economia i Cultura, com acostuma a passar amb molts edificis històrics de les principals ciutats d’Europa. També compta amb la Sala Blanca, una de les sales de música de cambra més importants de la ciutat.

En l’apartat artístic, Stuttgart té dos llocs destacats com són l’antiga i la nova Galeria Nacional. Sí, en alguns casos una substitueix a l’altre, però no és el cas d’Stuttgart. A la primera, del segle XVIII, trobarem obres de l’Edat Mitja, tant pintures com escultures com gravats. A la nova, del segle XX, grans obres de la postmodernitat amb autors de la talla de Picasso o Matisse. A que no us ho esperàveu? Qui deia que Stuttgart no era interessant més que per a un partit de Lliga de Campions?

Encara no he acabat, em deixava una perla pels amants dels cotxes. Ja sabeu que una altra cosa no, però els alemanys són únics en fer cotxes bons, començant pels Mercedes. Doncs a Stuttgart teniu ni més ni menys que el Museu Mercedes-Benz, amb més de 17000 metres quadrats i 180 vehicles que recorren la història centenària de la marca. Sembla que parlant ja sento l’olor a neumàtics…

Per últim, la ciutat també compta amb un espai per a respirar ben profund, U Verde, un magnífic espai verd amb vit kilòmetres de parcs. Allà els habitants corren, juguen, descansen, tafanejen i aprofiten les hores de llum per a gaudir del verd. Amb tot això, et convenç la ciutat o encara vols més?

Foto: Palau Nou per Kurpfalzbilder a Wikimedia Commons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Stuttgart, visita després de veure el Barça”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio