Actualitat del viatjer, Ciutats, Països

Tokyo conta amb el millor metro del món

By , on 14 de desembre de 2006

MetroLa puntualitat en la capital de Japó està íntimament lligada als seu transport públic més eficaç, el metro. En el 86% dels desplaçaments que realitzen els gairebé 13 milions d’habitants de la macrociutat, trien el metro com a via de transport. 70 linies conformen el sistema, amb un total de 1.029 quilòmetres de recorregut.El més increïble de tot és que la puntualitat és màxima, amb un retard de, com a màxim, alguns segons. El mateix succeeix amb la resta del transport ferroviari. El tren bala, que viatja a 300 km/hora, manté la mateixa puntualitat i, de fet, un retard de més d’un minut és noticia als periòdics.

Només l’1% dels habitants utilitza l’autobús, l’11% el cotxe i l’1% motos i bicicletes, cosa que confirma la gran eficàcia del rei dels rails. Perquè es facin una idea de la magnitud de les infrastructures, sàpiguen que existeix una estació on poden caminar fins a 10 minus en linia recta per la seva andana, amb la longitud què això suposa.

Podria dir-se que “és un treball de xinesos”, però no és el cas. La tecnologia japonesa i el rigor de la seva tradició cultural fan que moltes de les seves estratègies, de tot tipus, funcionin a la perfecció. Si aneu a Tokyo no dubteu a pujar al metro. No trobareu les aglomeracions de qualsevol transport ferroviari espanyok i, a més, no arribareu tard a cap cita.

Més informació sobre Tokyo
Font: El Periódico

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tokyo conta amb el millor metro del món”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio