Ciutats, Guies per a viatjar, Imatges del món

Abidos: el culte a Osiris

By , on 22 de octubre de 2007
Abydos

Sepultats en la sorra per segles d’Història, molts dels monuments rendeixen culte a Osiris. Situada en la riba occidental del Nil podem trobar el petit poble d’Arabat el-Madfurnah, “Arabat l’enterrat”. A prop, suposadament, es troba la seva capital Thinis, a qui els grecs li van donar el nom d’Abidos, ciutat santa i bressol de les dinasties egípcies més antigues.

Abidos es va convertir així en un important centre de soterrament de les primeres dinasties, i fins i tot, una vegada que la capital es va traslladar a Menfis, molts dels següents faraons van seguir construint-s’hi tombes fictícies.

Va ser a la fi de la V Dinastia quan es va començar a rendir culte al déu Osiris. Tot egipci devia, almenys una vegada a la seva vida, anar a Abidos. El mite d’Osiris segons el qual el seu germà Set li va tallar el cap i va fer peces a Osiris, repartint les seves restes per tot el Nil va contribuir en gran mesura al fet que aquesta ciutat es convertís en centre de peregrinació, i va ser tal la seva importància, que quan es va estendre la creença que el cap d’Osiris, la seva part principal, es trobava en el temple, molts van sol·licitar el seu soterrament en aquesta terra. Així es va estendre la construcció de temples cenotafis en la ciutat.Els temples més coneguts en Abidos són els de Osiris (Osireión), els de Seti I i Ramsés II i les tombes reals de les primeres dinasties.

D’entre ells el millor conservat és el de Seti I d’una riquesa i un colorit sorprenent. El conegut com Memnonium va ser construït per a commemorar la peregrinació de Seti I a Abidos. No obstant, encara que Ramsés II, el seu fill, va continuar la seva construcció, mai va ser acabat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Abidos: el culte a Osiris”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio