Ciutats, curiositats, Illes i costa

Alacant, una altra manera de veure el mar

No et conformis amb unes vacances tradicionals
By , on 23 de juny de 2010

El sol i la platja són l’opció més popular entre aquells que han de triar un itinerari per les seves vacances. Abans però, heu de saber que no tot és prendre el sol. Podeu fer turisme de platja, però intentar descobrir una mica més del lloc on aneu. Des d’aquí no us estic animant a que us passeu les vacances de museu en museu, però sí que alterneu el descans amb visites culturals. La proposta que us faig és Alacant, i és que aquest municipi us pot sorprendre molt. Sabeu que la diversió i el descans a la platja estan assegurats, oi? Doncs ara només cal que us animeu a anar una mica més enllà i acabeu descobrint la història d’aquest indret, entre moltes altres coses.

Alacant és una ciutat amb més de tres mil anys d’història. I com ho sabem? Doncs perquè les restes arqueològiques trobades a la Cova del Fum de Fontcalent, daten del segle III a.C. Els primers nuclis habitats es situen a Benacantil, on es creu que va habitar un poblat iber. Tot i així el primer nucli urbà es remunta al segle IV a.

Vistes d'Alacant al vespre

C., on trobem la colònia iber-romana de Lecentum.

Però és al segle XIX quan el progrés arriba a la ciutat. L’arribada del ferrocarril Alacant-Madrid, la inauguració de l’enllumenat i la nova ordenació urbana que elimina les muralles i crea nous barris. Al segle XX té lloc el naixement de les Fogueres de Sant Joan (festa que es considera d’Interès Turístic Internacional), la inauguració de la Universitat i la designació de la ciutat d’Alacant a l’any 1993 com a seu de l’Oficina Europea d’Harmonització del mercat Interior (OAMI).

I sabent això, només us heu d’animar i veure com la història ha deixat marca a Alacant. En primer lloc podeu fer la Ruta del Mar, que no és més que un passeig pel port marítim. També podeu conèixer el casc antic, ja que Alacant sempre ha estat una ciutat emmurallada. Aquestes muralles es van construir a l’època medieval per por a que els musulmans entressin a la ciutat. Pels que siguin amants de la cultura, poden aprofitar l’estada a la ciutat i fer una visita al castell de Santa Bárbara i als museus que complementen l’oferta cultural de la ciutat.

Així doncs ja sabeu que si voleu donar un cop d’efecte a les vostres vacances podeu anar a Alacant. Segurament us sorprendran les possibilitats d’aquesta ciutat en quant al turisme cultural i és que el tòpic de sol i platja cada dia és més llunyà.

Font: Alicanteturismo

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Alacant, una altra manera de veure el mar”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio