Ciutats

Amsterdam, una ciutat escollida pels joves turistes

Amsterdam és una ciutat eminentment cultural i té 45 museus
By , on 16 de octubre de 2010

Una imatge clàssica dels ponts i canals de la ciutat de Amsterdam

Estem en un moment de l’any en el que les vacances d’estiu ja semblen molt llunyanes, ja que hem tingut que començar de nou amb la feina o els estudis. És una etapa en la que gairebé cada dia mirem el calendari i comencem a fer plans pel pròxim pont de desembre o els més afortunats poder gaudir d’uns dies de vacances per les festes de Nadal. I com sempre arriba el moment de saber cap on podem viatjar.

Des de fa molts anys els viatges a Amsterdam s’han consolidat com un punt fix pels joves que volen fer un viatge per un pont o per uns dies de vacances. Es tracta d’una ciutat eclèctica. Per mi es la millor de les definicions possibles de la capital holandesa. Només has de veure que és una ciutat relativament petita, només té un milió i mig de persones tot sumant la seva àrea metropolitana. Però hi ha espai per ser un dels centres culturals europeus més destacats i, alhora, ser famosa mundialment pels llegendaris coffee shop i el Barri Vermell.

Una de les millors maneres de visitar Amsterdam és llogar una bicicleta. Estem parlant possiblement de la  ciutat on el costum d’utilitzar aquest medi de transport ecològic és més extensa, antiga i coherent. Recuperant el seu tresor cultural, s’ha d’assenyalar que els habitants de la capital holandesa són consumidors habituals d’art i cultura. Només per fer-nos una petita idea del seu tarannà us diré que només a Amsterdam n’hi ha 42 museus i això explica la raó per la qual el país taronja està considerat com el que més museus té per metre quadrat.

De tots aquests museus, com seria inviable i fins i tot no saludable visitar-los tots, us recomanaria fer una selecció acurada de quins són els teus preferits i el temps que hi disposes. Però, en general, s’hauria de visitar el Rijkmuseum, el més gran de tota Holanda i una de les millors pinacoteques de tot el món; el museu de Van Gogh, l’holandès està considerat com un dels pintors més important de la història; i per variar la temàtica, anar cap a la casa d’Anna Frank.

Si a tot això li afegim la seva peculiar configuració com a ciutat, amb els seus 160 canals, les seves cases flotants, vaixells que s’han convertit en domicili i que està tot l’any en els canals, i els innumerables ponts. Tot sumat fa de Amsterdam un lloc que s’ha de visitar de forma obligada. La cultura conviu amb l’oci i la seva estructura permet endinsar-nos en una forma d’entendre la vida ben diferent de la que estem acostumats.

Fotografia: Bert K

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Amsterdam, una ciutat escollida pels joves turistes”

1

La ciutat és molt diferent de les ciutats del Mediterrani ja sigui per la construcció amb les cases estretes una al costat de l’altra, els carrers que tenen canals en mig i es pot fer un creuer de 75 minuts, el transport públic i privat on es prioritza la bicicleta, fins i tot, per sobre dels vianants. A més, no parlem del que els joves més els agrada, passejar pel barri roig, fumar uns porrets en un coffee shop o pel carrer, ja que aquest novembre ens hi vam trobar la meva dona i jo. Però cal vigilar amb el temps i emportar-se bon abric i paraigues. Per cert, recomano si es vol visitar els museus de visitar una oficina de turisme d’Amsterdam on hi venen la targeta I amsterdam que va de conya ja que et pots estalviar la mitad de valor total, ja que et permet entrar a la majoria de museus, fer un creuer pels canals, una targeta de transport públic amb llibertat d’us durant el periode concertat i descomptes en diferents establiments, restaurants, etc. La pots comprar per un, dos o tres dies.
La ciutat tot i el mal temps que vam tenir val la pena, té un caràcter especial i passejar per entre els canals, passant ponts de tot tipus i vigilar que no et trepitgin les bicicletes ja que sobta la quantitat que n’hi ha i la preferencia de pas. Només molesta que la borera sigui plena de bicicletes estacionades i el vianant no pugui passar i si trepitja el carrer pugui ser avisat pel “rin, rin” d’un ciclista que vol passar.
Aneu-hi i gaudiu-ne.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio