Ciutats

Aveiro: canals, sal i coneixement

Es coneguda com “La Venècia portuguesa” pels canals que travessen el seu centre
By , on 3 de març de 2011

Per alguna cosa l'anomenen "La Venècia de Portugal"

Si uns amics ens proposen anar de viatge a Portugal, els primers llocs en els que buscarem hotel serà segurament a Lisboa i Oporto; aquestes dues ciutats són les abanderades del país i el destí de la majoria de turistes que viatgen a Portugal. Tot i així, existeix un altra tipus de bellesa portuguesa, una bellesa encara lluny de les mirades dels viatgers, una bellesa que ha sabut amagar-se i passar inadvertida però que s’està començant a descobrir cada cop més: Aveiro. Una de les raons que evidencien aquesta descoberta és el seu bateig com a “La Venècia portuguesa”.

Rep aquest nom en honor als canals que travessen el centre de la ciutat i que ens recorden la ciutat italiana. A més de per aquesta semblança, Aveiro és coneguda pel seu vell barri de “Beira Mar”, on encara es conserven les cases tradicionals i els magatzems de sal de la Ría; uns magatzems que li atorguen una olor a mar i sal molt característica. I és que una de les principals activitats econòmiques d’Aveiro són precisament les seves salines, juntament amb la pesca i el comerç marítim. Tot i això, hi ha una activitat emergent que cada cop guanya més importància dins la ciutat: la universitat. La Universitat d’Aveiro va ser fundada el 1973 i actualment compta amb més de 50 carreres. El seu punt més important és la investigació pel que cada any convoca a molts estudiosos i professionals.


El sector del turisme està, com ja hem dit, en una etapa d’expansió pel que cada cop atreu a més persones i es situa en un lloc més important dins l’economia de la ciutat. La part més atractiva d’Aveiro es troba als voltants del canal principal; és visita obligada el Convent de Jesús a la Avinguda Santa Joana que data del s. XV, on a més trobarem el museu de la ciutat. Al costat del convent es troba la Catedral d’Aveiro, també anomenada de Santo Domingo, del s. XVIII i d’estil barroc. Trobarem l’Església de la Misericòrdia baixant pel canal a la Rua Coimbra.

Viatjar a Portugal comporta l’avantatge de l’idioma ja que si sabem català i castellà no ens suposarà massa esforç comprendre el portuguès. Es tracta d’una llengua romànica amb molts punts en comú amb les nostres, per això, ¡no tens excusa! Descobreix una ciutat encara desconeguda pel turisme, una ciutat que encara conserva la seva essència històrica.

No t’oblidis d’explicar-nos la teva experiència quan tornis!

Foto: Husond a wikimediaCommons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Aveiro: canals, sal i coneixement”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio