Ciutats

Barcelona, Tortosa i L’Hospitalet es tenyeixen de color verd per Sant Patrici

Els principals monuments tindran una il•luminació verda
By , on 20 de març de 2017

patrick

El 17 de març el món sembla que es posa d’acord per tenyir-se d’un color: el verd. I és que és el dia on se celebra ni més ni menys que Sant Patrici, el patró d’Irlanda. La festivitat típica de l’Illa Esmeralda no solament se celebra a Irlanda, doncs gairebé tothom s’ha apropiat de part d’aquesta festa on el color verd, els trèvols i la cervesa són els autèntics protagonistes.

La festivitat del Sant Patró d’Irlanda ha colonitzat al món i sobretot, Estats Units és un dels llocs on se celebra amb major fervor. La quantitat de nord-americans d’origen irlandès és molt major a aquest país que a cap altre, però com diem, la xerinola i el bon ambient d’aquesta celebració s’ha traslladat a molts indrets. També al nostre país ens sumem a aquesta festivitat amb el color verd d’Irlanda com a emblema, aprofitant el dia per prendre una Guiness a un pub i dur roba verda.

Però aquest any la celebració va més enllà i és que Espanya s’unirà a la #olaverde, tenyint de color verb els principals monuments de grans ciutats com Madrid, Barcelona, Santander, Màlaga, Zaragoza, la Corunya, Càceres, Tortosa (Tarragona), Murcia, Valladolid i Adeje (Tenerife), Llanes (Astúries) i Sevilla. Cada ciutat ha escollit els seus monuments més emblemàtics per il•luminar-los de color verd en honor al Sant Patró d’Irlanda.

Gràcies a la col•laboració de ‘Irish in Barcelona’, a la Ciutat Comtal la il•luminació de la Font Màgica de Montjuïc, les Fonts Bessones de la Plaça de Catalunya i la Font del Passeig de Gracia serà verda. A més, l’Ajuntament de Tortosa (Tarragona) i la Font de Santa Eulália de L’Hospitalet de Llobregat també es vestiran de verd, per primera vegada, per celebrar Sant Patrici. En canvi, Madrid il•luminarà de color verd el Palau de Comunicacions, la Porta d’Alcalá i la Font de Cibeles.

Desenes d’icones mundialment conegudes, entre els quals destaquen el Coliseu de Roma, la Gran Muralla Xina, la Torre de Pisa, el London Eye a Londres o l’estàtua de Crist Redemptor de Rio de Janeiro tornaran a il•luminar-se un any més de color verd en aquesta gran festivitat. I per primera vegada, llocs tan reconeguts com el One World Trade Center a Nova York, l’Ajuntament de Londres o la Llotja dels Draps de Ypres a Bèlgica s’uniran a la celebració del Patró d’Irlanda.

No obstant això, si la teva idea és passar una autèntica diada de Sant Patrici et recomanem que agafis l’avió (potser l’any vinent) per conèixer de primera mà les meravelles d’Irlanda, fer turisme per Dublín o visitar la gairebé desconeguda Cork i gaudir de la festivitat com un irlandès més.

Imatge: jill111

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Barcelona, Tortosa i L’Hospitalet es tenyeixen de color verd per Sant Patrici”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio