Ciutats

Bèlgica, el reflexe d’ Europa

By , on 12 de octubre de 2006

Belgica

El país belga és mundialment conegut per l’elaboració de deliciosos xocolates i cerveses diverses. Però, a més, Bèlgica, enclavada en un lloc privilegiat del cor d’Europa, és molt més que una diversió pel paladar i els sentits.

Amb tan sols 200 anys d’existència, camp de batalla de conflictes bèlics com la 2a Guerra Mundial, Bèlgica acull en les seves fronteres múltiples vestigis del colonialisme europeu: des del reflex medieval de la ciutat de Gant, fins l’esplendor de ciutats com Bruixes o Amberes, fruit del desenvolupament dels seus ports comercials al llarg del segles.

Això no és més que una mostra de la diversitat cultural que ens ofereix aquest país. Si finalment et decideixes a fruir d’unes vacances en el paradís de la xocolata, no podràs deixar passar per alt la visita de les ciutats més emblemàtiques:

Amberes: la ciutat dels diamants
Va ser un dels més importants ports europeus de la història, a través dels quals es van introduir grans quantitats de diamants provinents d’arreu del món, que van fer d’Amberes el més destacat centre de tallat i distribució de diamants del món.
A més, aquesta ciutat és coneguda per ser la cuna d’artistes de renom, com Van Dyck, o el magnífic pintor del barroc flamenc, Peter Paul Rubens.
Aquí podrem contemplar el que va ser un dels més importants ports europeus de la història, a través del qual es van introduir grans quantitats de diamants portades de diverses parts del món que van fer d’Amberes el centre de tallat i distribució de diamants més destacat del món.

A més, aquesta ciutat és coneguda per ser la cuna d’artistes de renom com Van Dyck o el magnífic pintor del Barroc flamenc Peter Paul Rubens (en la casa-museu del qual ens podrem endinsar per conèixer una mica més la seva obra).

Brussel·les: ‘capital’ de la Unió EuropeuMannekem
Les Grand Place és el lloc ideal per començar a conèixer aquesta ciutat. La Catedral de Saint Michael o el Museu de la Ciutat del segle XV, d’estil gòtic, seran alguns dels punts de referència obligats en les visites a Brussel·les. Sense menysprear, per suposat, el famós Atomium (que data de 1958 i que va ser construït amb motiu de l’Exposició Universal), o la simpàtica i irreverent estàtua de Manneken-Pis, que tanta fama ha donat als deliciosos gofres belgues.

Gant: paradís medieval
Gant ens mostra a través de castells medievals, de les seves esglésies gòtiques o la seva impressionant torre de Belfry, un desplegament de realisme històric que et proporcionarà la sensació de viatjar en el temps que et farà comprendre millor la realitat d’aquest petit racó del món.

Bruixes: la ‘Venècia del nord’
Brujas Bruixes és un món de fantasia que sembla extret d’un conte infantil. En Bruixes tindràs l’oportunitat d’alquilar una bicicleta, ja que el trànsit en el centre de la ciutat està prohibit. Així podràs visitar des de la catedral de San Salvador fins la plaça de Burg, admirant pel camí la gran quantitat d’edificis gòtics. A més, podràs fer un passeig en barca i descobrir una meravellosa ruta des de la part que millors perspectives ens ofereix la ciutat: els seus canals.

Si vols més informació sobre Bèlgica no deixis de visitar les següents pàgines:

Més informació sobre Bèlgica
Per viatjar a Bèlgica

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Bèlgica, el reflexe d’ Europa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio