Ciutats, Països

Brasil, país organitzador de grans esdeveniments esportius

El país organitza la Copa de Confederacions, el Mundial de 2014 i els Jocs Olímpics de 2016.
By , on 21 de juny de 2013

maracana

En els darrers dies, a les notícies es poden veure com a Brasil s’estan portant a terme moltes revoltes i manifestacions violentes. L’onada de indignats també ha arribat a aquest país llatinoamericà sense diferències d’edat o professió. Tant estudiants, com persones treballadores o jubilats surten al carrer per protestar. Les raons que expliquen aquesta situació són moltes i, òbviament, requereixen un estudi més profund, però principalment la població es queixa de la pujada d’impostos, la corrupció, el desencís polític, etc. Les imatges dels carrers a vessar de gent i de les exagerades càrregues policials inunden les televisions i mitjans de comunicació en general.

Cal dir que la cobertura s’ha accentuat degut a que, durant aquests dies, se celebra la Copa de les Confederacions. És un torneig de futbol en el qual competeixen els campions de les lligues de cada continent, el campió del món (Espanya, en aquest cas pel Mundial de 2010) i el país que l’organitza. Brasil és un país que ha crescut molt durant els darrers anys, on s?han produït transformacions econòmiques molt importants que han provocat que les noves generacions puguin estudiar i plantejar un futur millor al dels seus antecessors. Però no tot és tant positiu com sembla, situació que es veu demostrada degut a la indignació de la població.

Brasil, durant els darrers anys, s’ha pogut plantejar organitzar esdeveniments esportius importants a nivell mundial. El primer de tots és el que s’està celebrant actualment, la Copa de les Confederacions, però l’any que ve es portarà a terme la Copa del Món de la Fifa i el 2016 a Rio de Janeiro arribaran els Jocs Olímpics d’Estiu. Amb això, es pot veure com el país és una potència emergent molt forta, però també és un país competitiu organitzant esdeveniments esportius. Per organitzar-se aquests tornejos, són necessàries grans inversions, per poder construir noves infraestructures i estadis, així com reformar els que ja existeixen i millorar la situació de les carreteres i mitjans de transport per accedir als recintes on es celebren competicions.

Molts protestants que envaeixen els carrers de les diferents ciutats de Brasil durant els darrers dies, en parlar amb mitjans de comunicació, expressen el seu descontent amb l’organització de tants esdeveniments esportius. Troben que el Govern inverteix massa en aquests fenòmens i no tant en la salut, l’educació i serveis bàsics per la població. És una queixa justificable i més que comprensible, perquè molta gent se sent frustrada en veure que només s’organitzen aquests esdeveniments per donar una bona imatge a l’exterior. Caldrà veure si a Madrid, en cas que es concedeixi l’organització dels Jocs Olímpics d’Estiu de 2020, cosa que se sabrà el proper setembre, passaria la mateixa situació de frustració social.

Foto de Markhillary  a Flickr

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “Brasil, país organitzador de grans esdeveniments esportius”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio