Ciutats

Breu escapada a Lisboa

Visita el Parc de les Nacions, els museus amb les col·leccions més importants del segle XX i el Cristo Rei
By , on 10 de abril de 2013
Cristo Rei

El Cristo Rei de Lisboa, que recorda el Cristo Redentor de Rio de Janeiro

Ja s’ha acabat la Setmana Santa, però ara és el moment de pensar en les properes vacances. Què millor per superar la monotonia de la feina que pensant en les vacances, en el relax, en el descans? Aquest any, el dia 1 de maig cau en dimecres, així que si teniu la possibilitat de fer pont, comenceu a mirar opcions per escapar-vos uns dies de la rutina. Com que són pocs dies, unes 3 o 4 nits com a molt, la millor opció és no marxar gaire lluny, tot i que estaria molt bé marxar als Estats Units, Rússia, la Xina… Però potser millor esperar a l’estiu per fer aquests llargs trajectes. Us proposem la idea de viatjar a Lisboa.

La ciutat de Lisboa té un encant especial, en una visita breu s’hi poden descobrir moltes coses i gaudir de l’estil de vida portuguès. Per exemple, hi ha el Parc de les Nacions, on es va portar a terme la Expo de 1998. Allà hi ha una gran quantitat d’hotels amb vistes espectaculars de la ciutat, que val molt la pena visitar sobretot a la nit. Es pot veure el Riu Tajo, que es diu que la llum del sol l’il•lumina i així es creen els colors tant vius de la ciutat. Però allà és recomanable visitar el Jardim Zoológico de Lisboa i l’Oceanario (Aquari).

Però si la vostra visita és més aviat amb un interès cultural, hi ha dos museus molt importants que alberguen la col•lecció més important del segle XX del país. Al Centro Cultural de Belem i al Museo Colección Berardo, ambdós a la Praça do Império, hi ha obres de Picasso, Dalí, Miró, Warhol, Mondrain o Duchamp, entre d’altres. També hi ha exposicions temporals, amb autors que potser no són tant famosos però que són capaços d’emocionar. Per això, cal estar al dia de les diferents exposicions que hi ha abans de visitar-lo.

I per acabar, també cal anar a veure el Cristo Rei de Lisboa, que recorda el Cristo Redentor de Rio de Janeiro. És un monument que impressiona tots els visitants, però hi ha el Santuari que és de caire religiós i que, segur que serà un destí obligat per a tots els creients. El monument va ser idea del Cardenal Manuel Gonçalves Cerejeira, que va visitar Brasil i va quedar impactat pel Cristo Redentor a l’any 1934. Després d’obtindre els permisos, va començar la construcció de l’obra el 1937. Però, en tot cas, hi ha de tot a Lisboa, per gaudir d’uns dies de descans i desconnexió, per tornar amb més força a la feina.

Foto de Bernt Rostad a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Breu escapada a Lisboa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio