Ciutats

Bucarest, una ciutat de llums i ombres

Un cop va ser coneguda com ‘el petit París’ però arribà a dictadura de Ceaucescu
By , on 16 de gener de 2012

Segurament quan penses en visitar alguna ciutat europea Bucarest no es troba entre les teves primeres opcions; a la ciutat romanesa la superen en fama turística altres emplaçaments com Roma, París o Londres, però aquest fet no treu la importància i bellesa de Bucarest. A més, en tractar-se d’una ciutat menys turística és segurament més autèntica i és molt més fàcil que els turistes es confonguin entre els habitants autòctons i coneguin la seva cultura i tradició d’una forma més propera.

Als seus edificis queden restes d'uns temps més difícils

Bucarest no és només la capital de Romania sino la seva ciutat més pròspera ja que és un dels principals centres industrials i de transports de l’Europa oriental. La seva riquesa històrica, de la que ara parlarem, i els seus fantàstics entorns naturals la converteixen en un destí ideal si es busca un tipus de turisme més alternatiu i menys massificat.

La capital romanesa ha patit durant tota la seva història èpoques de llum i èpoques d’ombres. Entre les primeres trobem la dècada dels 30, quan va arribar a ser coneguda com ‘el petit París’ gràcies a la presència d’un Arc del Triomf i de carrers flanquejats per arbres amb aires parisencs. Entre els segons l’era comunista i la dictaduta de Ceaucescu, moment en el que la ciutat va sofrir una gran reestructuració per adaptar-se als capricis del dictador. Entre aquests desitjos estava la creació d’una planificació urbanística similar a la de Pyongyang, pel que una gran part dels seus edificis històrics es van derruir i van donar pas al ‘Centre Cívic’. Aquest centre tenia com a principal objectiu concentrar els edificis governamentals i reunir la elit comunista governant. Es va començar a construir el 1983 i la revolució de 1989 la va interrompre; avui dia hi trobem el Parlament, el Senat i el Museu d’Art Contemporani.

Tornant a l’època actual, veiem que tant el transport públic com l’allotjament és molt barat a la Bucarest, dos aspectes que la converteixen en ideal per els estudiants i els turistes joves. Entre els punts d’interès que no es poden perdre es troba el ‘Village Museum’, situat al parc Herastrau i amb mostres d’artesania romanesa; el Palau de la Universitat, el Palau del Parlament, el Museu Nacional d’Art, l’Església Patriarcal i les principals avingudes entre les que es troba Calea Victorei i Kisseleff.

Així, veiem en Bucarest una ciutat que durant la seva història a sofert grans mals i ha viscut èpoques dorades, unes etapes que han deixat petjada als seus carrers i construccions.

Imatge | AleBonvini

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Bucarest, una ciutat de llums i ombres”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio