Ciutats, Imatges del món

Càceres, el nucli antic més ben conservat del món

Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1986
By , on 28 de novembre de 2010

"Arco de estrella", l'entrada a la ciutat monumental

Fa uns anys, ja bastants, vaig viatjar amb la meva família a Càceres; era bastant petita pel que no recordo els detalls i els monuments concretament, però si que recordo la impressió que em va deixar la ciutat. Semblava que estigués dins un conte medieval, a una ciutat de l’Edat Mitja amb el terra empedrat, els carrers sinuosos i esglésies per tot arreu. Una imatge difícil d’oblidar. Sempre he pensat que algun dia he de tornar a aquella ciutat, he d’aconseguir que els records borrosos de la meva memòria casin amb la imatge real i així poder recordar, ara clarament, la ciutat de Càceres.

Per anar obrint boca i preparant el meu futur viatge, m’he informat dels llocs que no es poden perdre, de les esglésies més importants i dels millors itineraris. Aquí en teniu una petita mostra.

Càceres és la ciutat més poblada de la província amb el mateix nom i per tant un dels punts neuràlgics del territori. Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1986, un reconeixement que la situa en una posició molt elevada en quant a prestigi pel turisme. La raó per la que li va ser atorgat aquest premi és bàsicament una: el seu casc antic, ja que és un dels més complets i millors conservats del món, amb restes de l’Edat Mitja i el Renaixement. Un altre aspecte pel que destaca Càceres és per la seva Universitat: la Universitat d’Extremadura té una de les seves quatre seus a la ciutat.

Pel que fa als monuments més importants trobem:


La Concatedral de Santa Maria: (A la Plaça de Santa Maria). Aquesta església va rebre la distinció de concatedral el 1957. Al seu interior podem trobar un magnífic retaule realitzat en fusta de cedre, obra de Guillén Ferrant y Roque Balduque.
El Palacio de las Veletas ( Museu Arqueològic): edificat al s. XVI conserva en el seu interior un fantàstic aljub del s. XI-XII. Aquest és reconegut com el primer aljub d’Espanya i encara avui segueix recollint aigua.
Arco de Estrella: del s. XVIII, és una de les últimes construccions. Va ser creat per Manuel de Larra Churriguera i està considerada la porta més gran a la Ciutat Monumental.

Veieu com la meva memòria de nina no s’equivocava i alguna raó hi havia perquè tingués alguns records d’aquesta ciutat. Realment és una ciutat inoblidable.

Foto: Robespierre a wikimediacommons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Càceres, el nucli antic més ben conservat del món”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio