Ciutats

Cap de setmana a Marsella

El seu port és el més important del Mediterrani i el tercer dins l’àmbit europeu
By , on 27 de desembre de 2011

Si algun cop heu fet un creuer pel Mediterrani segur que heu parat a Marsella, la primera en el rànquing de ports per aquest tipus de viatge. El problema de conèixer aquesta ciutat francesa gràcies a un creuer és que només hi hauràs pogut estar unes hores i a causa de la seva grandària aquest temps haurà estat insuficient. Per això, el millor es fer-se una idea del que és i representa Marsella amb una aturada de creuer i tornar-hi amb més calma per poder gaudir dels racons i secrets de la ciutat.

Foto del port de Marsella des d'un creuer

La ciutat de Marsella és la segona més habitada de França amb més de 850.000 habitants. A causa del gran flux de gent que dia rere dia recorre els seus carrers la ciutat francesa té una àmplia infraestructura en matèria de transports públics pel que moure’t per la ciutat no serà cap inconvenient. Dues línies de metro, dues de tramvia i més de 80 d’autobús… l’únic problema serà decidir a on anar!

Com ja hem dit, la importància de Marsella rau en el seu port, però no només pel que fa als creuers i és que es tracta del port comercial més important del Mediterrani i el tercer a nivell europeu, per darrera del de Rotterdam i Anvers. De la mateixa forma, té un gran pes en l’economia de la regió la activitat industrial, sobretot la especialitzada en petroquímica i refinament del petroli i la construcció naval.

La seva situació privilegiada fa que tingui sol quasi 300 dies a l’any, una mitjana més que suficient per atreure una gran massa de turistes interessants en les seves platges i la seva cultura. Pel que fa a aquesta última, dues recomanacions de llocs d’interès que no es poden perdre:

•Basílica de Notre-Dame de la Garde: coneguda popularment com ‘Bonne Mère’ (Bona Mare), és la basílica més important de Marsella. Va ser construïda al segle XIX en estil romà-bizantí i actualment està dedicada al culte catòlic. Una de les seves peces més important és una estàtua de bronze de 9 metres de la verge, creada per l’escultor Lequesque. Sens dubte un lloc que s’ha de visitar.
•El barri de Les catalans és una zona de la ciutat situada al costat del mar. Rep el seu nom actual al segle XVII, quan un grup de pescadors catalans van arribar-hi i es van instal•lar a una antiga infermeria. De fet, el segon club de futbol més popular de Marsella és l’Endoume Catalans, originari d’aquest mateix barri.

A més d’aquest dos punts d’interès destacats s’ha de visitar l’abadia de Saint-Victor, el barri històric dels artesans del Panier o la Vielle Charité.

Els has visitat algun cop? Què et semblen?

Imatge | radamantis_t

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Cap de setmana a Marsella”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio