Ciutats, curiositats

Com passar la nit a Berlín

By , on 1 de setembre de 2009
La fosca i atractiva nit de Berlín

La fosca i atractiva nit de Berlín

Qui hagi estat alguna vegada a Berlín, haurà notat que és una ciutat una miqueta salvatge. La seva arquitectura descontrolada, els seus barris desendreçats (encara que cada vegada menys) de l’antiga part oriental i les seves llargues nits donen fe d’això. Un toc underground, més o menys real o impostat, domina la vida social i cultural de la capital alemanya.

Els bars i clubs de Berlín tampoc escapen a aquest suposat descontrol, que moltes vegades fins i tot sembla creat a consciència per a atreure als turistes que arriben a la ciutat a la recerca del mite. Una volta per alguns llocs de la nit berlinesa mostren aquest esperit indomable. El Tacheles, antic edifici okupat, avui centre d’art per a creadors de tot el món i atracció per a turistes, compta amb diversos espais per a prendre una copa i xerrar. En la seva última planta, el centre d’art oferix una vista màgica del cèntric i valoritzat barri de Mitte: allí es pot gaudir d’un litre de cervesa per un mòdic preu amb una vista incomparable de la ciutat. A més, els artistes residents en el centre regalen de tant en tant als visitants projeccions sobre la immensa paret buida que queda davant l’edifici.

Un altre dels llocs dignes de destacar és el complex Cassiopeia: situat a l’est de la ciutat, entre Warschauerstrasse i l’emblemàtic barri de Friedrichshain, aquest recinte amb aires de fàbrica abandonada amaga entre les seves ruïnes diverses sales de ball que ofereixen sessions fins a ben entrat el dia. Des de hip-hop a música llatina, passant pels frenètics ritmes del drumm&bass: tot val per a tirar-se uns balls. Un bona opció per a qui no tingui ganes de dormir.

Finalment, vam ressenyar el Club Maria. Situat al costat de la imponent estació de Ostbannhof i just a la vora del ric Spree, és una de les sales de referència de la nit berlinesa. No obstant això, conserva el seu toc alternatiu. Encara que per fora pugui semblar una autèntica casa okupa, un espai interior completament renovat espera al visitant. La seva atapeïda agenda de concerts i trobades musicals ofereix una variada i interessant carta de possibilitats. En definitiva, tres exemples del que pot donar de si el Berlín nocturn. Aparents centres okupats, de façanes i entrades sinistres i fosques, que guarden dintre de si sorpreses impensables. La nit berlinesa confon.

Foto: niwzwyciezony a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com passar la nit a Berlín”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio