Ciutats

Còrdova celebra la IV ‘Tardor Sefardí’ amb més de 70 activitats

Descobreix la cultura jueva de Còrdova fins al 25 d’octubre
By , on 21 de setembre de 2016

cordova

La ciutat de Còrdova celebra des d’aquest dimecres fins al dia 15 d’octubre la quarta edició de la ‘Tardor Sefardí’, amb el lema ‘Llengües del Judaisme’. Durant els dies que dura aquesta celebració s’organitzaran més de 70 activitats diferents però amb la cultura sefardí com nexe comú, a les que ja es van organitzar en la Jornada Europea de la Cultura Jueva, juntament amb la col•laboració de 53 entitats.

L’alcaldessa de Còrdova Isabel Ambrosio i el cap de la Unitat de Turisme i Patrimoni de la Humanitat, Rafael Pérez de la Petxina, han anunciat que la ‘Tardor Sefardí’ comptarà amb un pressupost de 26.400 euros, als quals s’afegeixen uns 8.000 euros de les jornades de la Cultura Jueva. D’aquesta forma, des del consistori municipal s’impulsaran unes 70 activitats per donar forma a aquesta turística celebració.

Sobre aquest tema, la primera edil ha valorat que Còrdova constitueix d’aquesta manera “l’oferta més àmplia de totes les que es presenten en el marc de la Xarxa de Jueries a Espanya”, a més de poder presumir de ser “de les més completes de tota Europa”. La gran mostra de cultura sefardí que podran viure cordovesos i visitants és “conseqüència directa” del pes que te aquesta cultura, historia i ciència jueva a Espanya. D’aquesta forma, Còrdova es una “ciutat que se situa com a referent de la cultura jueva a nivell internacional”.

En aquest sentit, ha destacat que la ciutat, que en aquests moments presideix la Xarxa de Jueries d’Espanya, promet seduir-nos aquesta temporada amb imatges, sabors, olors i sons de la tradició jueva; quelcom que fa irresistible no planejar una escapada a Còrdova. A més, els visitants i locals podran gaudir d’aquest “merescut tribut” a una cultura que ha ajudat a conformar la ciutat cal com és avui dia, observar un llegat sefardí que segueix estant present a la ciutat andalusa.

Còrdova omple la seva tardor de sons, imatges, sabors i olors sefardí amb un programa que busca rendir el merescut tribut a una de les cultures que van contribuir a engrandir encara més la ciutat i mantenir un llegat, gràcies al plantejament que s’ha desenvolupat perquè sigui més coneguda i admirada la petjada jueva que segueix estant present a la ciutat.

El cap de Turisme i Patromini de la Humanitat de Còrdova ha elogiat que a la seva ciutat s’hi pot visitar la jueria millor conservada de tota Europa, per la qual cosa “la ciutat no podia estar aliena a la celebració d’aquest esdeveniment”. Tanmateix, ha destacat que amb l’organització de la ‘Tardor Sefardí’ la ciutat podrà mostrar als visitants part del seu passat històric, que constitueix un dels majors atractius per conèixer aquesta vila andalusa.

[La ‘Tardor Sefardí] serveix per recordar i reivindicar part de les arrels de Còrdova i oferir-les als visitants, com un dels grans atractius.

Segons ha comentat, “la petjada jueva” a Còrdova acostuma a passar desapercebuda als ulls dels turistes que arriben a Córdoba, ja que no en son prou conscients del pes que ha tingut aquesta cultura en la configuració de la ciutat. Per això, la celebració de la ‘Tardor Sefardí’ suposa una “excusa” per insistir en el record d’una tradició i unes arrels que han ajudat a crear la Córdoba actual.

Per això, el consistori de Córdoba ha volgut potenciar aquesta herència sefardí amb un programa potent i amb activitats que a més de generar projecte i producte turístic per a la ciutat, permetin superar el grau d’implicació dels seus habitants. En l’edició anterior van participar més de 20.000 persones, ha recordat. Així doncs, vine a conèixer la cultura sefardí de Córdoba amb les més de 70 activitats que es programen des d’ara fins al 25 d’octubre, una excusa més per visitar una de les ciutats més maques del país.

Gaudeix de la cultura cordovesa-sefardí
Mentre, Rafael Pérez de la Concha ha precisat que la ‘Tardor Sefardí’ “forma part del projecte de qualitat ‘Rasgo’”, de tal forma que els visitants poden participar en una magnífica ruta gastronòmica en la qual es poden degustar diferents plats de tradició sefardí de la ciutat. A més, ha destacat que hi ha allotjaments distribuïts per la ciutat que compten amb un racó sefardí per als seus visitants. “Hi ha 28 marques per seguir el projecte per tota la ciutat”, ha recordat.

Igualment, ha ressaltat l’oportunitat de que els visitants puguin conèixer de primera mà tots els racons de la cultura jueva que s’amaguen als ulls dels turistes. A Córdoba hi ha un grup de guies professionals que han rebut formació especial de la cultura sefardí i que descobriran les arrels jueves de la ciutat als visitants, així com “una oferta on s’emmarquen totes les activitats, tant en la visita a monuments, com en el Soc amb artesans”.

Entre les activitats, ha destacat un gran espectacle flamenc el dia 27 de setembre, Dia Mundial del Turisme, que es realitzarà al costat del fossat de la Torre de la Calahorra; una de les moltes activitat imperdible pels amants del flamenc a Córdoba. El Dia Europeu de les Llengües, dia 24 de setembre, en el qual hi haurà diferents activitats que finalitzaran amb una festa en el Quiosc de la Música, i la conclusió amb l’Assemblea General de la Xarxa de Jueries d’Espanya, els dies 14 i 15 d’octubre.

Imatge: poperopop

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Còrdova celebra la IV ‘Tardor Sefardí’ amb més de 70 activitats”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio