Ciutats

Crakòvia: més enllà de la televisió i el Barça

És la segona ciutat més gran de Polònia per darrera de la capital, Varsòvia
By , on 7 de setembre de 2011

El Puyol, el Piqué, el Pep o el Sergio Ramos tenen una cita setmana rere setmana a un dels programes més divertits i originals de la setmana. Crackòvia uneix a TV3 als jugadors dels Barça amb els jugadors més carismàtics de la lliga; però, és simplement això Cracòvia? És només un programa de televisió? La resposta és, evidentment, no; i és que Cracòvia és una de les ciutats més boniques de Polònia.

La catedral de Cracòvia, te la perdràs?

En polonès el seu nom és Kraków i és la segona ciutat més important del país, per darrera de la capital, Varsòvia. Un fet que no estranya quan descobrim que fa ja molts anys va ser ella, i no una altra, la capital nacional.

Si viatgem a la ciutat és cita obligada el seu casc antic, el més gran d’Europa. De la mateixa forma, el castell de Wawel, situat al turó de Wawel és una de les construccions poloneses que no es poden perdre. El castell va ser la residència dels sobirans de Polonia durant cinc segles i el centre tant del poder laic com eclesiàstic. L’edifici actual està composat per elements romànics i gòtics i la visió que podem gaudir a dia d’avui data dels regnats d’Alexandre Jagelló (1501-1506) i Segimon I el Vell (1506-1548). El mateix turó és la seu de la catedral de Wawel, amb més de 1000 anys d’història; era el lloc de coronació dels monarques polonesos i actualment la seu de l’arxidiòcesi de Cracòvia.

El barri de Kazimierz es conegut a nivell mundial per haver estat el centre de la comunitat hebrea des del s.XIV fins el final de la Segona Guerra Mundial. A la “Ciutat hebrea” hi vivien abans de l’extermini 60.000 jueus. Està dividida en dues parts: una cristiana i l’altra jueva; i caminant entre els seus carrers descobriràs desenes de fantàstiques construccions, esglésies barroques, gòtiques, sinagogues. De fet, és aquest barri l’escenari principal de la pel•lícula “La llista de Schindler”, de Steven Spilberg.
Sense sortir de l’època del genocidi nazi, i a uns quilòmetres de distància de la ciutat, es troba el camps de concentració de Auschwitz, un lloc horrible del que segur que heu sentit parlar. Existeix la possibilitat de fer una visita lliure, sense guia ni límit de temps; per aquelles persones que volen observar amb detall cada racó del camp. Tot i així, i si és el primer cop que es visita un lloc com aquest, és molt recomanable dur a terme una visita guiada que doni la informació més bàsica però alhora necessària del context en el que es situa el camp.

A més d’Auschwitz, fora de la ciutat de Cracòvia hi ha les mines de Sal (Wieliczka), un lloc del tot recomanable si estaràs un període de temps més llarg a la ciutat.

Foto: Reservadecoches.com a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Crakòvia: més enllà de la televisió i el Barça”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio