Ciutats

Creuers pel mediterrani: de Barcelona a Cannes

Una mostra dels encants del Mar que banya Catalunya
By , on 21 de setembre de 2009
Els creuers pel Mediterrani segueixen en alça

Els creuers pel Mediterrani segueixen en alça

El Mar Mediterrani, un dels paradissos per a molts turistes per mil·lers de raons, entre les quals sempre en destaquen el bon clima, les platges de qualitat, el menjar o l’oferta d’activitats de dia i de nit. En posts anteriors de Viatjar.cat un hem parlat dels creuers per a singles o solters, una iniciativa que està tenint molt èxit també en creuers pel Mediterrani.

En aquest post, però, us volem proposar un dels recorreguts que actualment ofereixen les companyies de creuers tot partint d’una ciutat mediterrània catalana, Barcelona, i recorrent ciutats espanyoles, italianes, malteses, franceses fins a tornar a la Ciutat Comptal. Tot sempre banyat per les aigües del Mediterrani amb totes les comoditats que avui en dia ofereixen els vaixells de llarga distància.

Comencem el nostre viatge a Barcelona. En cas que sigueu barcelonins ja coneixereu prou la ciutat, però si no és el cas sempre podeu aprofitar abans de la sortida per a recórrer alguns dels llocs més emblemàtics. Podem fer un recorregut senzill des del barri de Gràcia de Barcelona, un dels més màgics de la ciutat, amb les seves places i terrasses. Des d’allà podem anar baixant fins a creuar la Diagonal, una de les vies principals, i baixar pel Passeig de Gràcia, un dels carrers amb més arts a les seves parets amb obres com La Pedrera, per exemple. Després, veurem la Plaça de Catalunya i baixarem per les Rambles fins arribar al Moll de la Fusta per anar a buscar el nostre vaixell.

Iniciem el nostre viatge pel Mediterrani realitzant la primera aturada a Almería. La ciutat del sur d’Espanya significa en àrab ‘mirall del mar’, la qual cosa ja fa imaginar el seu encant. Algunes de les platges d’Almeria són molt visitades a l’estiu, com ho és el conegut Cabo de Gata. A més, en el nostre temps a Andalusia tindrem temps per arribar fins a Granada i visitar l’Alhambra, a més dels seus carrers que mostre tota la cultura àrab.

D’Almeria ascendim fins a Malta fins la seva capital, La Valetta, centre neuràlgic de l’illa on podrem gaudir de bon clima, una oferta turística interessant i una cultura molt mediterrània. La ciutat fortificada et deixarà una molt bona sensació.

El següent port és el de Nàpols, ja a terres italianes. Parlem d’una ciutat de grandíssima riquesa cultural, amb el volcà Vesuve a la llunyania i una gastronomia apassionant. Us recomanem una visita al Museu Arqueològic, on es guarden algunes de les restes més importants de la urbe italiana. Encara a Itàlia tindrem dues visites més, la primera a Roma. La capital italiana és monumental en tots els sentits. Podem visitar llocs emblemàtics com el Coliseum, la Fontana de Trevi o la Piazza Venecia, perdre’ns a barris d’encant com Trestevere i menjar una carbonara autèntica i arribar fins a la Plaça de Sant Pere al Vaticà.

La darrera visita a Itàlia és la ciutat de Livorno, potser la menys coneguda de les tres però no per això menyspreada. El Duomo o el David de Miquel Àngel a la Piazza della Signora són alguns dels llocs que podràs visitar durant l’estada al creuer.

Estem acabant el nostre recorregut, ens apropem a la tornada i abans passem per Cannes. La localitat francesa, que cada any és focus de molts països gràcies al seu festival de cinema, compta amb molts atractius fruit de la influència romana i del pas de molts artistes destacats en segles anteriors.

Posem la directa i tornem a Barcelona, l’inici i final del nostre trajecte. Aquest és un dels molts que podem fer pel Mediterrani en un creuer, aviat us parlarem de nous destins i possibilitats per a recórrer en aquest mar tan desitjat.

Foto: Creuer per Sister72 a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Creuers pel mediterrani: de Barcelona a Cannes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio