Ciutats

Dublín, la ciutat que mai dorm

Mercats, pubs, restaurants, parcs... a qualsevol hora la ciutat t’espera
By , on 29 de novembre de 2011

Tant si ets un amant de la natura com si et consideres el rei o reina de l’asfalt, has d’anar de vacances a Dublín. Per què? Perquè estem parlant d’una de les ciutats més modernes i cosmopolites del món que alhora està rodejada de fantàstics paisatges verdosos.

Què et semblen les vacances de Nadal per visitar Dublín?

Un dels atractius turístics més coneguts de Dublin, tot i que s’ha de ressaltar que no l’únic, és la seva cervesa. Per això, el millor que podem fer la nit o les nits que passem a la ciutat és donar un tomb (o dos) pel Temple Bar, un dels barris més antics i pilar indiscutible de l’oci dublinès. Situat entre Dame Street i el riu Liffey, trobem aquest racó de món que deu el seu nom a Sir William Temple, que va adquirir els terrenys cap a l’any 1600. A partir dels anys 90, gràcies a l’elecció de Dublín en Capital Europea de la Cultura, el barri es començà a transformar i a convertir-se en la carismàtica zona que és avui. Allà es troben desenes d’espais culturals, bars i pubs irlandesos; els seus estrets carrers resguarden als turistes i els endinsen dins la vida nocturna més autòctona. Però no només de nit es pot gaudir del Temple Bar, de fet, és de dia quan els mercats prenen possessió dels seus carrers, des de Food Market (mercats de menjar) fins a Book Market, pels amants dels llibres.

I precisament de literatura pot presumir la capital d’Irlanda, i és que entre les seves fronteres han nascut i crescut, així com inspirat, grans escriptors com James Joyce, Oscar Wilde, Samuel Beckett o Bram Stoker. Si passeges pels seus carrers i entres dins alguna galeria o llibreria te n’adonaràs al segon de la gran passió que tenen els dublinesos per l’art i la literatura.

A més de tot això, i com a qualsevol altra gran ciutat, hi trobem altres punts d’interès més clàssics, com la Catedral Christ Church o la de Sant Patrici. Si caminem per Grafton Street de camí al St. Stephen Green Shopping Centre trobarem els grans magatzems de Brown Thomas. La presó de Kilmainham és un punt de la ciutat que no ens podem perdre; de fet, és més que recomanable fer alguna de les visites guiades que cada dia es fan. Dame Street és segurament el carrer comercial més important de Dublín seguida d’O’Connell Street.

El Trinity College és una de les universitats més antigues del món i tot un símbol de la ciutat. Per sort dels turistes, es pot visitar! No deixis d’anar al par Marrion Square, passeja per la seva verdor i descobreix de qui és l’estàtua que s’amaga al seu interior!

Imatge | teamaskins

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Dublín, la ciutat que mai dorm”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio