Ciutats

Eindhoven, una ciutat cultural i d’oci

El Museu Van Abbe està entre els més destacats d’art modern i contemporani d’Europa
By , on 30 de març de 2011

Podia semblar que mai arribaria però ja la tenim a la vora. La semana santa és per als amants del viatges, com un oasis enmig d’un desert que separa les vacances d’estiu de les de Nadal. És el marc ideal per poder gaudir d’uns dies lliures de feina per poder marxar fora de casa i conèixer algun lloc nou. En el meu cas, volia torna a Holanda, però deixar de banda Amsterdam, un dels meus destins favorits, sinó recórrer una nova ciutat holandesa, que és Eindhoven.

Eindhoven és una ciutat que té art al carrer i als museus

Fa un temps em van comentar que tot i que no és tan famós com a destí turístic com ho és Amsterdam, Eindhoven proporciona al turista molts atractius pel que fa al aspecte cultural. És una gran ciutat cultural que facilita al visitant el seu profit en uns pocs dies. N’hi ha museus, teatres i galeries d’art. Com no podem parlar de tots, em centraré en els més importants, segons el meu parer.

Per mi el Museu Van Abbe és el més interessant, ja que està entre els més destacats d’art modern i contemporani d’Europa. Entre la seva explosiva col·lecció hi poden gaudir d’obres de grans mestres com Picasso, Chagall, Mondriaan, Lisstzky y Delauny, entre d’altres. Una opció pels seguidors del teatre és el Parktheater, és a dir, el teatre Municipal. Es tracta d’un edifici molt nou i que el configura com un dels teatres més moderns del país de les tulipes.

Però si hi ha una característica que està molt pressent a tota Holanda és el seu esperit jove. Gairebé a tots el carrers en trobareu joves que fan vida social al carrer, sempre en l’exterior. Ja sigui hivern i sobre tot amb l’arribada del bon temps, Eindhoven rep a milers de joves que volen gaudir de la vida social i la ciutat els hi ofereix moltes opcions. Encara que n’hi ha unes zones que són especialment interessants.

La primera zona és De Markt, és a dir, la Plaça Major, situada just al centre de la ciutat i on podem trobar cafès-restaurants amb amplies terrasses, sempre plenes de gom a gom a partir de la primavera. Per les nits aquests locals tornen a omplir-se principalment degut a que n’hi han actuacions en directe, amb DJ’s i velades amb jazz en directe. I si t’agrada jugar una mica amb la sort, també en trobaràs el Casino de la ciutat. Mai se sap quan la fortuna ens pot venir a acompanyar.

Fotografía: Hhahn

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Eindhoven, una ciutat cultural i d’oci”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio