Ciutats, Escapa't!

El barri jueu de Girona

By , on 28 de març de 2007

vista ciudad GironaA tan sols hora i mitja de Barcelona s’alça una de les ciutats amb més història de tota la Península. Girona compta amb un lloc privilegiat itres elements únics en tota Europa: les antigues defenses de la muralla carolíngia més extenses d’Occident, la Juderia, de les millor conservades, i la Catedral que, amb els seus 23 metres de llum, posseeix la nau gòtica més ample del món.

El barri jueu o el “Call” de Girona és un dels més emblemàtics, gràcies als seus carrers i símbols podem conéixer de prop la història del judaísme a Espanya. Entre els carrers medievals, el Call, on va viure fins a finals del segle XV una reduïda comunitt, és un dels nuclis medievals millor conservats d’Europa.

GironaAquest interessant barri destaca per la seva riquesa arquitectònica, la seva atmosfera medieval i interessants monuments del llegat jueu. És recomanable aproparnos al centre Bonastruc Ça Porta, l’antiga possible sinagoga convertida avui en el centre d’estudis. Al costat nort del centre es troba el Montjuïc, conegut com la muntanya dels jueus.

En el mateix barri el muse d’ història dels jueus resulta imprescindible per a descobrir els secrets de la comunitat jueva. El recorregut se sustenta en exemples extrets de la història dels jueus gironins i en material arqueològic i documental relatiu a la comunitat de Girona o procedent d’altres llocs d’Europa. Les diferents sales detallen aspectes de la vida dels jueus a l’Edat Mitjana, fan referència a la vida quotifdiana i familiar en la jueva (el call), al cicle vital, a les festivitats i tradicions de la població jueva.

Situada a nivell del carrer, es troba la botiga de Sefarad, una llibreria especialitzada on també es poden comprar objectes de regal, records, vi casher i altres objectes d’inspiració jueva.

Fotos: Guillermo Pérez

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “El barri jueu de Girona”

1

Animo a tothom a passar al dia en aquesta bonica ciutat(que és la meva jeje), a passejar per el barri vell, dinar en un dels molts restaurants autòctons o d’altres cultures, anar de compres per l’ampli ventall de botigues i acabar el dia en una de les innumerables sales de cinema que tenim repartides per tota la ciutat.

adéu!

2

ola me encantria saber mas cosas sobre el barrio judío si algien pudiera darme más inforemacion je ENCANTADA!¡

ADEW

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio