Ciutats, Països, Turisme i art

El cementiri de Recoleta

By , on 28 de octubre de 2007
Recoleta

No conta amb la fama de Père-Lachaise. Però sens dubte és un dels principals atractius turístics de la ciutat de Buenos Aires. Estem parlant del Cementiri de Recoleta, on reposen les restes d’Eva Perón, Adolfo Bioy Casessis, José Hernández i el Premi Nobel Luis Federico Leloir, entre d’altres.

Els terrenys d’aquesta necròpoli van ser expropiats a la Congregación Franciscana el 1820. Dos anys més tard, es va inaugurar amb el nom de Cementiri del Nord, amb el que es va convertir en el primer cementiri públic de Buenos Aires. En un principi va ser d’ús exclusiu per als catòlics, fins que en 1863 el president Mitre va signar un decret que va permetre els soterraments de fidels d’altres religions.

El Cementiri de Recoleta (conegut així pel nom del barri on es troba) va sofrir èpoques d’abandó, fins que en 1880 se li va encomanar a l’Arquitecte Buschiazzo les tasques de recuperació. Gràcies a la seva iniciativa, es van pavimentar els carrers interns, es va construir un mur perimetral de maons i es va instal·lar un pòrtic d’entrada, amb un fris on es destaquen 13 alegories.

Avui dia alberga prop de 6.000 sepulcres a perpetuitat. El cementiri és considerat Museu Històric Nacional des de 1946 i a més conta amb més de 70 voltes que també van ser declarades Monument Històric Nacional en si mateixes per la seva qualitat arquitectònica.

Dintre de les seves instal·lacions, destaca una capella catòlica, que en el seu altar presenta un Crist realitzat en marbre de Carrara per l’escultor italià Giulio Monteverde (mestre de Lola Mora).

El Panteó dels Caiguts en la Revolució de 1890, la volta de la família Duarte (on es troba Evita) i l’Església de Nostra Senyora del Pilar (situada al costat del cementiri) són alguns dels llocs més atractius per al visitant.

Per a aquells que gaudeixen de la bona arquitectura i no se senten incòmodes al passejar entre els morts, el Cementiri de Recoleta els ofereix la possibilitat de conèixer una altra cara de la capital argentina. Es troba obert tots els dies i els diumenges s’organitzen visites guiades.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El cementiri de Recoleta”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio