Ciutats, Guies per a viatjar, Imatges del món

El cementiri Père-Lachaise

By , on 16 de setembre de 2007

Cementiri Père-LachaiseParís conté història per tots els porus; i aquesta es troba, moltes vegades, als cementiris. Charles Baudelaire, François Truffaut i Jean-Paul Sartre són alguns dels morts il·lustres que descansen eternament als diversos camposants de París.

El visitant ociós i melancòlic podrà demorar-se en la decadent necròpoli de Montmartre (atravessat per un pont creuat per automóvils), en els senzills i immutables jardins de Montparnasse (les seves grans avingudes acotades per una gespa sempre igual) i, sobre tot, en el què es troba a l’enorme muntanya de Père-Lachaise (carrer del Repós, núm. 16). El visitant menys melancòlic que vulgui disfrutar d’una mica de calma, tindrà prou amb deixar-se caure en aquest bosc d’arbres i tombes.

Més que l’enorme quantitat de túmuls cèlebres que es lleven entre les 70.000 tombes (el de Jim Morrison, al que encara avui peregrinen els seus adoradors; el d’Oscar Wilde, cobert de petons de pintallabis; el de Víctor Hugo, Molière o Modigliani i, encara, el d’Allan Kardec, fundador de l’esperitisme), allò que proporciona el seu encant al Père-Lachaise és la sensació d’estar al mig de la naturalesa, així com la rara majestat d’algunes de les tombes, rosegades pels líquens i el temps. Entre els corbs, els gats i les orugues, i sota la fronda, hi podràn trobar, els dies de bon temps, alguna parella de jugadors d’escacs fent una partida sobre una pedra o una tomba o, més desgraciadament, algun enterrament.

En aquest cementiri van caure els últims resistents de la Comuna de París, el 1871.
A través d’internet pot fer-se una visita virtual -una mica inquietant- del cementiri, que inclou també una part, més desolada o menys misteriosa, de traçat ortogonal (http://www.pere-lachaise.com/).

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “El cementiri Père-Lachaise”

1

Si voleu visitar Paris i tindre una recepció en català no ho dubteu, al hotel Monceau Wagram, al costat del Arc de Triomf, vos espera un recepcionista català amb ganes de fer de la vostra visita tot un plaer. Tots els racons mes inèdits de Paris, informacions i recomanacions, tot en català!
Saluts!

2

Es tracta d’una curiositat interessant que no coneixíem. Com veus, els lectors podeu aportar moltíssimes coses a viatjar.cat amb comentaris com aquest. T’animo a comentar els nostres posts amb aspectes que enriqueixen els nostres continguts. Gràcies, ens veiem a propers comentaris…

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio