Ciutats, Escapa't!, Guies per a viatjar, Imatges del món

El cor verd d’Irlanda

By , on 10 de maig de 2007

Glendalough

Irlanda és plena de paratges naturals de gran interés, però no és necessari allunyar-se molt de la seva capital, Dublin, per trobar-se amb un d’ells. Es tracta dels monts de Wicklow, al sud de la ciutat, que van servir d’escenari per rodar la pel·lícula Excalibur el 1981.

Per passejar-se per aquest parc natural en un dia, la millor opció (tot i que no és la més barata) és alquilar un cotxe, que pot costar al voltat de 35 euros. A Irlanda, les companyies més conegudes són Autoeurope, Easyterra i, una de les més econòmiques, Budget. Si no, també hi ha rutes organitzades en autobús.La millor maneta d’arribar al vessant dels monts és agafar la carretera R-115 (sentit Killakee) i no aturar-se fins arribar a Laragh. Són gairebé dues hores de plàcid trajecte entre boscos de pins i monts àrids, però l’aturada és millor fer-la a l’antic poblat medieval de Glendalough (la vall dels dos llacs).

glendalough6Es tracta d’una de les zones més belles d’Irlanda que, a l’abric del món i protegida per les muntanyes, amaga la bellesa històrica d’unes ruïnes del segle XIII: una catedral, una torre de 30 metres, dues esglèsies, diverses cases, part de la muralla que envoltava la ciutat… i tot integrat en un cementiri on encara enterren als difunts de la zona.

L’accés és gratuït, encara que el centre d’informació també ofereix la possibilitat de visitar un petit museu sobre la història de Glendalough (que costa al voltant de 3 euros).

A paritr de les ruïnes s’obre un interessant laberint de camins, ponts i senderes (tot molt ben senyalitzat) que envolten dos grans llacs naturals. Es tracta d’una generosa gama d’excursions apta per a tot el públic.

Un cop realitzada aquesta visita, hi ha la opció de seguir fent ruta pel cor dels monts cap a Sally Gap (des d’on es divisa tota la vall) i Blessington (on es pot fer una parada per menjar en el popular pub West Wicklow). L’altra opció és tornar cap a Dublín per la costa i disfrutar de la vista que ofereixen alguns llocs com Bray i Shankill.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El cor verd d’Irlanda”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio