Ciutats, Illes i costa

El luxe d’Abu Dhabi

Una illa artificial a l'abast de pocs
By , on 13 de novembre de 2009
L'illa creix enmig d'un gran projecte urbanístic

L'illa creix enmig d'un gran projecte urbanístic

Els diners no ho poden comprar tot. Per molts que en tinguin i per molts que se’n gastin, a Abu Dhabi mai podran comprar una porció d’història. La seva és una illa artificial que ha crescut gràcies als milions de dòlars extrets de sota terra, en forma de petroli. Actualment és una de les ciutats més riques i més cares del món i ni tant sols estalvien en fer-ne ostentació. El món n’ha estat testimoni en la última prova del mundial de Fòrmula1. El circuit de Yas Marina ha estat pura opulència amb unes instal·lacions d’última generació gairebé inimaginables.

Fa poc més de 50 anys que Abu Dhabi va passar de ser una petita població perduda enmig el Golf Pèrsic a el paradís del luxe que és avui. Les famílies de la zona van malviure del comerç de la perla fins el 1958 quan exploradors britànics van descobrir importants jaciments de petroli sota l’illa.

Des d’aleshores la transformació de la ciutat ha estat tant espectacular que fins i tot, la població sobrepassa els límits calculats quan va ser dissenyada, de manera que són continus els caos circulatoris.

La capital dels Emirats Àrabs Units té una dècima part dels jaciments de petroli de tot el planeta, un fet que li ha permès créixer d’una forma inimaginable amb projectes urbanístics propis de grans potències mundials. Com en la seva veïna Dubai, alguns dels arquitectes més reconeguts del món hi estan deixant petjada: Zaha Hadid, Frank Gehry o bé Jean Nouvel.

I és a la ciutat de l’ostentació on hi trobareu l’hotel més car que s’ha construit mai. El seu nom és el Palau dels Emirats i és propietat del mateix govern d’Abu Dhabi. Es diu que la seva construcció va tenir un cost d’uns 3.000 milions de dòlars.

Té unes 400 habitacions, 128 cuines. L’interior del recinte és de 25 hectàrees (més o menys com 25 camps de futbol) i està previst que el seu personal es traslladi d’una punta a l’altra amb carrets de golf, ja que alguns passadíssos són de més d’un kilòmetre de llarg. El preu de les habitacions oscil·la entre 625 dòlars per nit (418€) fins als 13.000 (8.700€). Qui hi pugui passar unes vacances… que ens ho expliqui!

Segur que per a moltes de les nostres butxaques és impossible allotjar-se en una ciutat com aquesta, així que per ara deixarem a l’abast de la classe alta i els grans VIPS de tot el món aquesta illa que, a més d’artificial, és quasi intocable.

Foto: Abu Dhabi per Luca & Vita a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El luxe d’Abu Dhabi”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio