Ciutats

Els Carnestoltes preferits pels espanyols: les Illes Canàries, Barcelona i Galicia

Descobreix els Carnestoltes preferits d'Espanya
By , on 5 de febrer de 2016

carnestoltes

Barcelona, les Illes Canàries i Galícia són les destinacions de carnestoltes més populars aquest any, segons les dades de l’agència de viatges ‘online’ eDreams. La web de reserves ha conclòs que les destinacions de Barcelona, les Illes Canàries i Galicia acaparen el 96% de les reserves realitzades pels espanyols per viatjar entre les dates del 5 i el 9 de febrer.

Els espanyols gastaran una mitjana de 120 euros en el bitllet d’avió per arribar a la seva destinació de Carnestoltes, que en el cas dels que han triat el nostre país serà a Barcelona, Illes Canàries i Galícia. Les destinacions del nostre país tenen millors opcions de transport, ja que els vols nacionals són una mica més econòmics que els europeus: 102 enfront de 128 euros per viatge, encara que el preu varia molt segons la localitat.

A Espanya, hi ha fins a 95 euros de diferència entre el vol més car (Tenerife, amb 160 euros) i el més barat (Salamanca, amb 65 euros), però entre les destinacions la diferència es pot eixamplar fins als 103 euros. I és que per aquests dies de festa, Espanya és la destinació preferida ja que compta amb dos Carnestoltes declarats Festa d’Interès Turístic Internacional -Santa Cruz de Tenerife i Cadis i sis més d’Interès Turístic Nacional: Solsona, Villanueva, Badajoz, El Peropalo, Orense i Águilas.

Les Illes Canàries, amb dues dels Carnestoltes més antics i amb més caràcter d’Espanya, protagonitzen el 44% de les reserves. El més popular és el de Tenerife, amb un 28%, encara que li segueix d’a prop el de Gran Canària, amb un 16%. Barcelona també destaca gràcies a carnestoltes com el de Sitges i Vilanova i la Geltrú i el de la propera localitat de Solsona, a Lleida. Atractius que li han ajudat a aconseguir un 40% de les reserves.

Per darrere del Carnestoltes de Tenerife i les diferents festes catalanes es troba un altre molt popular: el Entroido ourensano, amb un 12% de reserves. Encara que se celebra en diverses localitats, les del “triangle máxico”, Xinzo de Limia, Verín i Laza concentren el major nombre de visitants, arribant a multiplicar per quatre la seva població gràcies a que encara mantenen multitud de ritus de l’antiguitat. Tanquen la classificació de ciutats espanyols altres carnestoltes com el de Cadis o el de Salamanca. També és famós el Carnestoltes del Toro de Ciutat Rodrigo.

Una festa internacional
El Carnestoltes és les festes més populars d’arreu del món, ja que se celebra des de Grècia fins a Zàmbia, passant per Estats Units i Colòmbia. El nostre país també és conegut per les seves celebracions de Carnestoltes però hi ha alguns espanyols que han optat per viatjar fora d’Espanya per passar aquestes dates. El cas és que no s’han allunyat molt i ha triat ciutats europees.

La primera destinació preferida pels espanyols que volen fora és Londres i el seu famós Carnestoltes de Notting Hill, que acapara més de la meitat de les reserves. Les segones opcions dels espanyols per Carnestoltes són Brussel•les i Copenhaguen, ambdues amb gairebé un 10% de reserves; tancant el ‘top 3’ de Carnavals està el de la ciutat de Venècia, amb un 8% de les reserves. Praga, Colònia, Dusseldorf i Niça també han agradat als espanyols.
Així doncs, una part dels espanyols agafaran els avions per gaudir d’alguns dels Carnestoltes més populars d’arreu del món, especialment, els situats a països europeus. No obstant això, també una part dels viatgers europeus han escollit fer les maletes i gaudir d’aquesta divertida festa fora de les seves fronteres com pot ser a Cadis, Tenerife, Sitges, Barcelona o el “triangle màxico” de Galicia.

La celebració del Carnestoltes amb més de 5.000 anys d’història és capaç d’omplir fins a la bandera les ciutats amb més tradició: des de Cadis fins a Santa Cruz de Tenerife, passant per Venècia, Rio de Janeiro i Notting Hill.

La responsable de comunicació de eDreams Espanya i Portugal, María Sierra, ha destacat que la celebració de Carnestoltes és una festivitat d’origen pagà amb “més de 5.000 anys” de tradició capaç de captar l’atenció de viatgers d’arreu del món i atreure una gran quantitat de turistes. Entre alguns d’aquests punts d’atracció turística es troben situats a Espanya, com són els Carnavals de Cadis i Santa Cruz de Tenerife.

Imatge: annca

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els Carnestoltes preferits pels espanyols: les Illes Canàries, Barcelona i Galicia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio