Ciutats, Països

Els ponts i altres indrets d’Oporto

L'encant de la segona ciutat de Portugal
By , on 20 de abril de 2009
Els ponts recorren tota la ciutat

Els ponts recorren tota la ciutat

Les ciutats portugueses de Lisboa i Oporto han mantingut la seva rivalitat al llarg de dècades. Els lusos que viuen a la capital en destaquen que la seu del país concentri totes les institucions governamentals i la converteixen en una ciutat de pes. En canvi, per a la majoria, Oporto és la ciutat en la qual el cosmopolitisme conviu amb la història, submergida en una atmòsfera d’alegria. Sense grans monuments a visitar, Oporto té una personalitat pròpia que atrau i atrapa, barreja allò colonial amb allò autòcton.

És coneguda per molts com la ciutat dels ponts. Un dels més sorprenents és el pont de Don Luís, pensat per un enginyer que va ser deixeble d’Eiffel. Aquesta obra d’enginyeria connecta en dos nivells el nucli història d’Oporto amb Vilanova de Gaia. Val la pena passejar per Vilanova i visitar les muralles romàniques o la Torre dels Clergues.

Un altre dels ponts emblemàtics és el de Maria Pía, construït el 1877 i que serviria de suport de les vies del tren. Va ser el propi Gustave Eiffel el que es va encarregar de construir aquest pont de ferro, que després de 114 anys seria suplantat pel nou pont de Sant Joan. Per sobre del Duero també passa el pont penjant o el pont en suspensió.

Abans d’obrir-ho al públic, es va comprovar que aguantaria el pes colocant 105 tones. El pont va resistir. Arrabida i Freixa són els noms d’altres dues obres d’enginyeria portuguesa.

A més dels ponts Oporto té molt a veure. Per exempe, l’església de San Francesc, amb nombroses talles daurades en el seu interior. Una visita obligada és el Palau de la Borsa, de gran bellesa arquitectònica. Milions de turistes entren cada any per a veure els quadres i el mobiliari.

També val la pena visitar el jardí botànic, la muralla, el palau espiscopal o la torre medieval. O qui ho prefereixi, pot perdre’s pels seus carrers per a descobrir l’encant de la ciutat lusa.

Foto: Miguel Lucas a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els ponts i altres indrets d’Oporto”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio