Ciutats, Països

Endinsa’t als carrers de Cracòvia

By , on 29 de març de 2008

La stare miasto, com denominen els polonesos el seu casc antic de Cracòvia (Polònia) és un dels llocs més interessants de la ciutat. És acollidor, sorprenent, amb el remor just per a no sentir-te agobiat i estar a gust passejant, amb història, amb present, amb botigues i locals comercials, habitants i turistes, rincons preciosos i tot el que fa imprescindible visitar-lo.

La millor porta d’entrada al casc antic és brama Florianska, una de les set portes de la muralla que avui encara es sosté en peu. Darrera d’ella es pot veure la barbacana, un bastió circular que es va construir per a que la defensa de la ciutat fos encara més sòlida.

A partir d’aquí es pot entrar passejant pel carrer Florianska. És una via del tot comercial, amb aquelles botigues que podem trobar a totes les grans ciutats europees. Fins aquí, res especial, però atenció, no per això heu de passar de llarg perquè entre establiment i establiment hi ha edificis renaixentistes de gran bellesa.

A Florianska podeu trobar algun dels millors cafès de la ciutat. Són cafès durant el dia i bars per a joves a la nit. Pregunteu per ells, no estan a peu de carrer, haureu d’entrar en els edificis i pujar les escales. Té la seva gràcia.

Quan arribeu a Rynek Glown o Plaça del Mercat haureu de saber que es tracta de la plaça més gran que hi ha a Europa. En el centre, les parades de teixits, des d’inicis del segle XIV. Als laterals, centenars de restaurants, bars i geladeries que, encara que es podria pensar que tenen preus altíssims per la bona situació, son més que assolibles per a que la butxaca de qualsevol turista.

En la mateixa plaça s’ubica la basílica Mariacki, una verdadera joia gòtica. No la passeu per alt. El retaule és potser la peça més destacada del temple. Observeu les figures amb deteniment perquè estan fetes de forma tan realista que la barba de San Pere sembla de cabell natural. A la torre d’aquesta església, cada hora en punt un trompetista surt a tocar i a saludar el públic per a demostrar que ho està fent en directe.

Cracòvia va celebrar el 2007 els seus 750 anys com a ciutat, motiu pel qual la ciutat va viure un any amb els carrers especialment decorats per a l’ocasió.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Endinsa’t als carrers de Cracòvia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio