Ciutats

Escapada a Toulouse

Us proposem conèixer Toulouse, al sud de França. Una ciutat amb gran riquesa arquitectònica, patrimonial i cultural.
By , on 15 de juliol de 2013

Toulouse

Quan pensem en fer turisme a França, tendim a pensar en la seva capital com el millor lloc on passar les vacances, París, visitant l’Arc de Triomf, el Panteó, la Torre Eiffel, etc. Però és un país ple de pobles i ciutats interessants per poder visitar i gaudir d’igual manera dels dies de descans ben merescuts en aquests mesos de calor. Us proposem Toulouse, al sud del país, a prop de Catalunya. Durant la Guerra Civil i la posterior dictadura franquista, molts espanyols es van exiliar i refugiar a aquesta ciutat per la seva proximitat. Allà van crear una seu de resistència antifranquista coneguda com el nom de ‘Cinquena província catalana’. Així doncs, encara avui dia hi ha avis, fills i néts espanyols que viuen allà degut a la guerra.

Toulouse és una ciutat amb una gran riquesa patrimonial i arquitectònica. En primer lloc, hi ha l’Amfiteatre de Toulouse, que fou lloc de nombroses lluites de gladiadors fins al segle IV. És la construcció més antiga que es conserva a la ciutat, perquè es va construir al segle I després de Crist. També hi ha riquesa natural com el Jardí Royal, el primer de la ciutat, creat el 1754, que compta amb vegetals exòtics i una gran diversitat de flors. És un lloc ideal per visitar durant l’estiu, perquè els arbres donen frescor i aire front la temperatura calorosa. Amagada, s’hi pot trobar una escultura dedicada al Petit Príncep d’Antoine de Saint-Exupéry.

Però el lloc més important de Toulouse i que més mereix la pena ser visitat és, sens dubte, el Capitol. Allà hi ha la seu de l’Ajuntament i el Teatre Nacional del Capitol. És un edifici majestuós, de 8 columnes, amb sales decorades d’artistes tant importants com Jean-Paul Laurens, Henri Martin, Paul Gervais… Al teatre s’hi realitzen tant obres de text com òperes, que de fet són més famoses. Al pati Henri IV va ser assassinat el Duc de Montmorency, així que visitar aquesta construcció també implica viatjar en el temps i conèixer la història de Toulouse.

A la ciutat hi ha també una gran oferta de museus. El més important de tots és el Museu Saint-Raymond, on s’hi poden trobar obres d’art de l’època romana i l’edat mitjana. Es tracta d’una col’lecció local molt rica, amb medalles, mosaics, sarcòfags, escultures, pintures, etc., que s’han trobat al sud de França. També us recomanem el Museu d’Història Natural, on s’hi pot veure una part de la diversitat natural i animal que habita a la Terra, com a forma per poder entendre la relació entre l’home i el seu entorn d’una forma sostenible. La visita a Toulouse no us defraudarà en cap aspecte.

Foto / Amaya & Laurent

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “Escapada a Toulouse”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio