Ciutats, Festivals de música, Turisme i art

Festival de músiques de món d’Essaouira

By , on 4 de juny de 2007
Festival Gnaoua d'Essaouira

Essaouira és una petita ciutat costanera del sud del Marroc amb una medina i un passeig davant de l’oceà atlàntic que són molt recomanables de passejar-hi.

Ademés de ser un poble pescador, Essaouira comença a ser mundialment famós per tenir un Festival Gnaoua de Músiques del Món que porta 9 edicions celebrant-se i ha tingut un èxit rotund entre el públic marroquí ademés de consagrar-se mundialment gràcies al cartell que van fent any rere any.


La música Gnaoua és una manera espiritual i ritual de fer música, que prové de l’Àfrica negra. Va aparèixer al Marroc fa 300 anys quan Essaouira lluitava entre Europa i Àfrica. Gnaoua és una música per a la ment i el cos on s’hi barreja intensament la música africana i l’Islam.

Actuació del 8è Festival de música Gnaoua d'Essaouira

Durant les actuacions del festival, el mestre Gnaoua convida a un músic de jazz, pop, reggae o rock i toquen una espècie de jam session on fusionen les respectives músiques fent de la trobada una autèntica improvització molt interessant. Entre d’altres artistes, hi han tocat els The Wailers, Pat Metheny o el pianista de jazz Randy Weston.

Aquesta edició, la 10ena, es celebrarà del 19 al 23 de juny. Si tens ganes de disfrutar de bona música i d’una bonica ciutat no t’ho perdis, no et deixarà indiferent!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Festival de músiques de món d’Essaouira”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio