Ciutats

Figueres més enllà de Dalí

L’església de Sant Pere, la Rambla, el castell de Sant Ferran... encara no els coneixes?
By , on 20 de març de 2012

El principal atractiu turístic de Figueres és sens dubte el Museu Dalí, construït a l’antic Teatre de Figueres, però es tracta d’una ciutat que té molt més a oferir. T’ho ensenyem!

El Museu Dalí és el principal atractiu de Figueres, però no l'únic!

Abans de res…unes quantes dades per situar-nos. Figueres està a l’extrem nord-oriental de Catalunya i compta amb una població de 45.000 habitants. És la capital de la comarca de l’Alt Empordà i una de les ciutats més properes a la frontera amb França i per tant punt d’aturada obligatori pels viatgers que van en un o altre sentit. La seva importància turística la converteix en el centre neuràlgic de la Costa Brava.

Entre les construccions i punts d’interès que no et pots perdre si decideixes visitar la zona es troba el casc antic de Figueres, delimitat per les runes de l’antiga murada romana que es va aixecar a l’Edat Mitjana per defensar la ciutat dels possibles enemics. D’aquesta mateixa època és la plaça de l’Ajuntament, tot i que ha estat remodelada en estil neoclàssic, l’edifici consistorial o l’entorn del carrer Magre, l’antiga jueria.

A més, no pots deixar de passejar per la Rambla, el principal passeig de la ciutat i el seu eix vertebrador. És aquí on trobaràs meravelles arquitectòniques del s. XIX i XX com la Casa Cusí, la Casa Salleras, la Casa Bonaterra o la Casa Polideseia. El principal exponent de l’arquitectura religiosa a Figueres és la Esglèsia de Sant Pere, d’estil gòtil i situada a la plaça del mateix nom. Les restes més antigues que es conserven d’aquesta construcció daten del s. X i XI i formen part d’un mur situat de la cara nord, al peu del campanar. Amb el pas dels anys ha patit nombroses transformacions dins al punt que avui dia només persisteix en la seva forma primigènia fins on començava l’absis. Al s. XVIII se li afegí un creuer i un absis poligonal, que va substituir a l’antiga capçalera gòtica. L’any 1895 es va reconstruir la cúpula però la guerra la va fer molt malbé, pel que l’església va necessitar una altra reconstrucció.

Per últim, ja a les afores de la ciutat, trobem un castell sobre una colina. És el castell de Sant Ferran, una fortalesa construïda al s. XVIII de colossals dimensions. Els seus tres quilòmetres de perímetre la converteixen en una de les més grans d’Europa.

Evidentment no us podeu perdre la visita al Museu Dalí de la ciutat, però avui ens hem volgut sortir una miqueta del més conegut i explorar els bonics carrers de Figueres!

Imatge | photospain

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Figueres més enllà de Dalí”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio