Ciutats

Florència, bressol del Renaixement

Entre els artistes florentins hi trobem a Da Vinci, Miguel Àngel o Boticelli
By , on 18 de desembre de 2011

Posar un peu a Florència és entrar dins una orgia de pintures, escultures, ponts, castells, esglésies i obres meravelloses. Miguel Àngel, Rafael, Da Vinci, Botticelli, Donatello, Bramante, Dante o Maquiavelo són només alguns dels noms més destacats que la ciutat de Florència a vist néixer. Per això, no és d’estranyar que moltes de les seves obres, pot ser les millors, romanguin en aquesta terra.

No perdeu l'oportunitat de veure una obra com el 'David' de Miguel Àngel

Florència està situada a la part nord de l’àrea central d’Itàlia; és la capital de la regió que porta el mateix nom i de la Toscana. És, a més, el nucli en el que durant la segona meitat del s. XIV es va originar el Renaixement i ha estat aquest fet el que ha marcat la història de la ciutat des de llavors. Qualsevol època és bona per viatjar-hi, però ara que s’apropa el Nadal, potser és un bon moment per agafar uns dies de vacances, fer les maletes i passar el Nadal, cap d’any o Reis a Florència. Si així decideixes fer-ho, a continuació et farem un tast del que no et pots perdre:

•Duomo: La ‘Casa de Deu’ és la catedral de la ciutat, consagrada a Santa María del Fiore. Va ser construïda durant el Renaixement i és famosa sobretot per la seva fantàstica cúpula. Brunelleschi va ser l’artista encarregat de dissenyar una cúpula de 45 metres de diàmetre i 100 d’altura; en el seu interior hi trobem uns frescos de Vasari que representen el judici final. El campanar de l’església, de la mateixa forma que molts temples italians, no està unit a ella sinó a uns quants metres; va ser dissenyat per Giotto.

•Ponte Vecchio: El pont més antic i famós de Florència. En aquest cas, no trobem la seva construcció durant el Renaixement, sinó a l’Època Medieval, però sí la seva reconstrucció. Com a dada curiosa dir que va ser l’únic pont que quedà dret durant els bombardejos els nazis, un fet que segur que l’ajuda a convertir-se en el que és avui, un dels símbols de la ciutat.

•Palazzo Vecchio: És la seu de l’ajuntament de Florència. En el seu interior es troben obres tan famoses com ‘La Victoria’ de Miguel Àngel o ‘Àngel amb dofí’ de Verrocchio.

•Galeria dels Uffizi: Un dels museus més importants del món pel que fa a pintura Renaixentista i és que alberga la fortuna de la família dels Médicis. Allà haurem d’anar si volem veure ‘La Primavera’ o el ‘Naixement de Venus’ de Boticelli; ‘La Sagrada Família’ de Miguel Àngel o ‘La verge de la cadernera’, de Rafael.

•Galeria de l’Academia: Si per contra, el que volem veure és el ‘David’ de Miguel Àngel serà a la Galeria de l’Academia on haurem d’anar.

•Convent de Sant Marc: Actualment és el Museu Nacional de San Marc i en el seu interior podem trobar la major col•lecció de murals de Fra Angelico.

Com us dic, aquests només són alguns dels punts imprescindibles en la vostra visita a Florència, una ciutat que té molt que oferir als turistes. Per això, el més recomanable és fer-se amb una bona guia de viatges, i a gaudir!

Imatges | Robert Scarth

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Florència, bressol del Renaixement”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio