Ciutats, Consells per a viatjar

Granada, recomanacions per a viatgers

Recorrent els vestigis àrabs
By , on 14 de desembre de 2009
L'Alhambra, visita obligatòria a Granada

L'Alhambra, visita obligatòria a Granada

Avui aprofito un recent viatge a Andalusia per a donar-vos alguns consells si teniu l’oportunitat de viatjar a Granada, una ciutat espanyola amb molt encant. Les influències històriques, principalment de la cultura àrab en el segle XIII i XIV, ha deixat inesborrables petjades que val la pena visitar.

Primer de tot, això sí, us diré que si aneu aviat a Granada no és res aconsellable portar cotxe. En tot cas, si ho feu, deixeu-lo a un parking i desplaçeu-vos per al ciutat en transport públic. Hi ha una xarxa d’autobusos molt àmplia que us permetrà anar a tot arreu. Actualment, Granada té molts carrers en obres i, a més, molts llocs són només peatonals o no tenen aparcament al carrer, per la qual cosa anar en cotxe pot ser una autèntica bogeria.

Si hagués de recomanar llocs per a visitar a Granada em centraria en una petita sel·lecció. En primer lloc, com no podia ser d’una altra manera, hem de parlar de l’Alhambra. Una impressionant ciutat musulmana emmurallada i tot el repertori de l’art andalusí. Haureu de destinar tot un matí o tota una tarda a la visita, doncs ben bé necessitareu quatre hores per a veure-ho tot. Penseu que parlem d’una ciutat on no manca cap detall per al desenvolupament de la vida de Mohamed-Ben-Nazar i tota la comunitat musulmana que hi residia.

Mesquites, palaus, torres de defensa, banys àrabs, jardins, llocs de reunió i recepció...tot estava a punt a l’Alhambra i l’adjunt Generalife. Durant la vista podreu recórrer tots aquests espais, alguns prou ben conservats malgrat els segles passats. No oblideu que cal comprar les entrades amb antelació si no voleu quedar-vos sense, i que hi ha un horari marcat que va amb l’entrada per a veure els Palaus Nazarís. Si no aneu a aquesta hora no els podreu veure.

La segona recomanació és el barri de l’Albaycin i Sacramonte. Es tracta d’un barri també musulmà al peu d’un dels costats de l’Alhambra que, probablement, és la zona amb més encant de tota la ciutat. Carrers estrets, amb pendents interminables, cases blanques amb detalls decoratius de ceràmica, flors…Tot en conjunt ens permet conèixer de prop més detalls de la manera de viure de la comunitat àrab a Granada. Sacromonte, just al costat, és un barri principalment habitat per la comunitat gitana, on fins i tot es poden veure algunes llars per dins.

A més, a la nit, ambdós llocs compten amb restaurants i espectacles de flamenc en directe per a gaudir d’una nit purament granadina enmig de l’Albaycin. Per últim no volem deixar de recomanar-vos que tasteu les tapes de Granada, amb molts llocs interessants als peus de l’Albaycin, al carrer Elvira, per exemple. A prop, dirigint-nos cap a l’Albaycin, trobareu el bar La bella y la bestia, on només haureu de demanar la beguda i us aniran servint les diferents rondes de tapes. Sortireu ben tips i a un molt bon preu, doncs només pagareu la beguda.

Foto: Alhambra per Photos8.com a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Granada, recomanacions per a viatgers”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio