Ciutats, curiositats

Guissona: un poble, una cooperativa

Quasi el 50% de la població és immigrant
By , on 25 de agost de 2010

La cooperativa dóna feina a gran part de la població

A la província de Lleida, a la comarca de la Segarra, existeix un municipi en el que, si passeges pels seus carrers quasi trobaràs a més gent de fora del país que de la localitat. És un lloc en el que la diversitat cultural es troba a cada racó i en el que la convivència i el treball estan molt unides. Sabeu ja de quin municipi català us parlo?
Exacte, ho heu esbrinat. Parlem de Guissona, el municipi més poblat de la comarca de la Segarra. I perquè quasi el 50% dels seus habitants són autòctons d’altres països? Per el grup alimentari Guissona, una empresa amb una gran demanda de treball.

I és que aquest grup, a través de les diferents empreses que el formen, desenvolupa totes les activitats ramaderes, industrials i comercials necessàries per arribar al consumidor sense intermediaris. El que es tradueix en un gran nombre de llocs de treball, un aspecte que no passa desapercebut fora de les nostres fronteres i que provoca que molta gent es traslladi al municipi en la recerca de feina.

El grup alimentari Guissona està format principalment per dues empreses: la Cooperativa Agropecuaria de Guissona, que realitza la cria i l’engreix de les aus i del bestiar i la Corporació Alimentària de Guissona, que desenvolupa totes les activitats industrials: la fabricació dels pinsos, el sacrifici, la transformació i l’elaboració dels productes carnis i també les activitats comercials. Aquestes últimes les du a terme a través d’unes tendes molt conegudes a tot Catalunya, les tendes bonÀrea. Segurament ja n’havíeu sentit a parlar, però ara sabeu exactament d’on venen els productes que compreu allà; un origen de qualitat.

És per aquest motiu que a Guissona, dels més de 6000 habitants, quasi 3000 són immigrants. Persones que per tal de trobar una feina i una millor qualitat de vida deixaren enrere les seves llars i viatjaren per provar sort a Catalunya.
El poble, per tal d’ajudar en la integració, organitza cursos i tallers d’immersió. Per exemple, aquest estiu i per tercer any consecutiu, el Pla d’Educació de l’Entorn de Guissona ha organitzat cursos intensius de català pels nens. D’aquesta forma, en ingressar en el sistema educatiu ho tindran molt més fàcil. Els nens i nenes que han participat d’aquest curs són de nacionalitats tan distintes com Xina, Romania, Bulgària, Senegal o Ucraïna. Unes classes que a més estableixen relacions entre ells i afavoreixen l’intercanvi cultural.

I és precisament aquest intercanvi i la bona convivència el que dota a Guissona de tanta riquesa. Persones vingudes de tot el món per elaborar una tasca juntes. No deixa de tenir un sentit romàntic.

Foto: cag.es

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Guissona: un poble, una cooperativa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio