Ciutats

Hollywood, el record de la meca del cinema

No es troba en la seva època daurada, però continua essent espectacular
By , on 29 de abril de 2012

Si t’agrada el cinema i vols viure un viatge de pel•lícula, la teva destinació ideal està clara (tot i que també lluny). Necessites anar a Hollywood. Es tracta d’un barri de Los Ángeles (L.A pels natius), associat des de fa molt temps amb la indústria del cinema nord-americà.

Segurament, el cartell més famós del món

I és que al començament de 1900 les companyies productores de cine de Nova York i Nova Jersey van començar a fer les maletes i traslladar-se a una regió en la que el sol llueix la major part dels dies de l’any. La raó? Doncs perquè en aquella època els estudis depenien de la llum del sol per poder filmar. Una mudança per interès que va acabar marcant la història de la ciutat. El primer estudi en la zona de Hollywood es va fundar el 1911 i durant aquell mateix any es van arribar a crear fins a 15. Era el tret de sortida per començar una expansió sense precedents, una expansió que portà a L.A i concretament a Hollywood a convertir-se en la meca del cinema.

Com tot, Hollywood va tenir la seva època daurada i seguida d’aquesta, arribà ell declivi. El perquè el trobem en la pujada del preu dels terrenys, un increment que portà a les empreses a vendre els seus solars i situar-se a la perifèria. Per això, si visitem el barri del cinema actualment només podrem veure l’esquelet del que un dia va ser. Tot i així, són molts els atractius que Hollywood pot mostrar als viatgers; per un costat, el cartell gegant més conegut del món i per l’altra Hollywood Boulevard, on trobem el passeig de la fama. En aquest passeig estan situades les estrelles amb els nom de les actrius i actors més famosos del món, unes persones que deixen les seves empremtes al sòl. També al mateix carrer trobem el Teatre Xinés de Grauman, on s’estrenen la major part de les noves pel•lícules.

A més de tot allò relacionat amb el cinema, a Hollywood val la pena veure una sèrie de museus molt importants. Entre ells trobem el MOCA, dedicat a l’art contemporani, el Centre de Cultura Koreana i el Museu Nacional Japonés-Americà, i és que si alguna cosa caracteritza Hollywood és el multiculturalisme. També molt interessants, tot i que relacionats amb el cinema, trobem el Museu de Hollywood, el Madame Tussaud (museu de cera) o el Museu de Tim Burton.

Què et sembla tot aquest ventalls d’activitats per fer? Amb quina et quedes?

Imatge | donielle

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Hollywood, el record de la meca del cinema”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio