Ciutats, Escapa't!, Turisme i art, Turisme i menjar

Jerez, ciutat de tradicions

By , on 25 de setembre de 2008

Viatjar al sur és sentir-se com a casa, és recórrer amb peus somiadors aquell màgic mapa que tot viatger porta a la seva butxaca i fer-ho realitat. Viatjar al sur és recomposar trocets d’històries a cada racó pel qual passem. Gaudir del sol en el nostre rostre, enamorar-se dels seus costums. Viatjar al sur és sentir-se d’allà encara sense haver-ho trepitjat abans. Aquesta ‘tacita de plata’ a la qual diuen Cadis guarda entre un dels seus racons més especials una ciutat en la qual et sentiràs com a casa. Màgica i carregada d’art, així és Jerez.

Si preguntes a qualsevol andalús quins aspectes destacaria d’aquest racó gadità, segur que la majoria respondrà amb rotunda afirmació: els cavals, el vi i el flamenc. Potser soni a tòpic, però viatjar a Jerez amb algun d’aquests tres temes com a protagonistes serà una experiència realment memorable.

[ad]

En la memòria de segles anteriors ja era possible relacionar el cavall amb aquesta ciutat. Des de l’antiguitat els ‘jerezanos’ han gaudit i mimat el que consideren un dels animals més bells i nobles de la terra. Si vas a Jerez al Maig, no pot perdre’t la fascinant Fira del Cavall, una de les més importants del món.

Si el que et ve de gust és viure el flamenc en estat pur estàs al lloc adequat, doncs Jerez és la ciutat que més profundament ha contribuït a enriquir aquest gènere musical celebrant un molt conegut Festival Internacional i centenars d’espectacles al llarg de l’any. La ciutat del Flamenc, un autèntic paradís de l’art, és el seu proper projecte.

Quan deixis enrere aquest racó màgic potser en ressonin en el teu interior aquestes paraules. ¡Oh, ciudad de los gitanos, quién te vio i no te recuerda! Qui podrà fer-te escapar del seu encant si el mismíssim Lorca va quedar enamorat d’ella…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Jerez, ciutat de tradicions”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio